Küçükçekmece sivil savunma ekiplerine Antalya’da bröveli dalgıçlık eğitimi

Küçükçekmece sivil savunma ekiplerine Antalya’da bröveli dalgıçlık eğitimi

Küçükçekmece sivil savunma ekiplerine Antalya’da bröveli dalgıçlık eğitimi

Tam teşekküllü bir su altı arama kurtarma ekibi oluşturmak ve olası afet ve boğulma vakalarında profesyonelce görev yapabilmek hedefiyle Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sivil Savunma Amirliği Su Altı Arama Kurtarma Ekibi’nde görevli personele yönelik ileri düzey dalgıçlık eğitimi düzenlendi.
Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sivil Savunma Amirliği Su Altı Arama Kurtarma Ekibi’nde görevli personele yönelik ileri düzey dalgıçlık eğitimi düzenlendi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7 günlük eğitime, 14 personel katılım sağladı. Aynı anda 20 kişinin birlikte dalış yapabileceği geniş donanımlı teçhizat ve ekipmana sahip olan Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği Ekipleri, Antalya Kaş’ta düzenlenen zorlu eğitimlerden geçerek bröveli dalgıç olmaya hak kazandı. Ekipler, arama kurtarma çalışmalarına artık suyun altında da profesyonel bir şekilde devam edecek.

“Bröveli dalgıç oldular”
İleri düzey su altı arama kurtarma eğitiminde, personele; su altı navigasyon ve regülatör kullanımı su altında kullanılacak haberleşme işaretleri, suya giriş teknikleri, su altına alçalma teknikleri, nefes alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, kurtarma becerileri ve dalış teknesinde nelere dikkat edileceği, su altı emniyet kuralları, acil çıkış, dalış kazaları ve tehlikeli deniz canlılarını ve dalış bölgesi seçiminde dikkat edilmesi gereken hususların yanı sıra aynı zamanda da su altında çevre ve personelin kendisini koruması ile ilgili kapsamlı çalışmalar gerçekleştirildi.


Güncel 14.06.2021 11:54:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: