Macron’dan “Avrupa siyasi topluluğu” önerisi

Macron’dan “Avrupa siyasi topluluğu” önerisi

Macron’dan “Avrupa siyasi topluluğu” önerisi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılmasının onlarca yıl alacağını ifade ederek, coğrafi olarak Avrupa’da bulunan ve değerlerini paylaşan ülkeleri AB’ye bağlamanın bir yolu olarak “Avrupa siyasi topluluğu” önerisinde bulundu.
Fransa’nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Avrupa Birliği’nin (AB) 1 yıldır düzenlediği Avrupa’nın Geleceği Konferansı’nın kapanışı yapıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron AP’ye yaptığı hitabında, Ukrayna’nın AB katılım sürecine değinerek, “Ukrayna’nın katılma sürecinin gerçekten birkaç yıl, muhtemelen on yıllar alacağını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Katılım standartlarını düşürmeye karar vermedikçe ve Avrupa’mızın birliğini yeniden düşünmedikçe gerçek bu" dedi.
Ukrayna’nın üyelik sürecini hızlandırmak için AB’nin katı üyelik kriterlerini askıya almak yerine “Avrupa siyasi topluluğu”nu düşünmesi gerektiğini belirten Macron, bunun coğrafi olarak Avrupa’da bulunan ve değerlerini paylaşan ülkeleri AB’ye bağlamanın bir yolu olacağını aktardı.

AB, Ukrayna’nın üyeliği konusunda haziranda görüş bildirecek
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Komisyon’un Ukrayna’nın AB üyeliği ile ilgili ilk görüşünü haziran ayında yayınlayacağını aktardı. Ukraynalı yetkililer ise, Ukrayna’nın AB üyelik başvurusunun ikinci bölümünü AB’ye sunduğunu doğruladı.
Öte yandan Ukrayna, AB’ye katılmak için başvuru sürecini Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı saldırılardan 4 gün sonra başlatmıştı.


Güncel 9.05.2022 19:53:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi