Maltepe’de engelli öğrenciler 1 günlüğüne polis oldular

Maltepe’de engelli öğrenciler 1 günlüğüne polis oldular

Maltepe’de engelli öğrenciler 1 günlüğüne polis oldular

Maltepe’de 3 Mart Dünya Engeliler Haftası nedeniyle polis yelek ve şapkaları giyen engelli öğrenciler, polis ekipleri eşliğinde araçları tek durdurarak denetim yaptı. Sürücüler ile engelli öğrenciler arasında yüzleri gülümseten diyaloglar yaşandı.
3 Aralık Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, engelli gençleri eğitim gördükleri okulda ziyaret etti. Programa Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki ile Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Ali Kesikoğlu ve çok sayıda polis ekibi katılım sağladı. Etkinlik yöresel kıyafet giyen öğrencilerin davul eşliğindeki oyunuyla başladı. Renkli anlara sahne olan oyun sonrası polis ekipleri engelli öğrencilere hediyelerini dağıttı.

Araçları durdurup denetim yaptılar
Öğrencilere polis şapka ve yelekleri giydiren emniyet ekipleri yol üzerinden araçları durdurarak öğrencilerle birlikte denetim yaptı. Sürücüler ile engelli öğrenciler arasında yüzleri gülümseten diyaloglar yaşandı. Denetim sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğretmenler ve öğrenciler toplu fotoğraf çektirdi.

“Farkındalık denetimi gerçekleştirdik”
Etkinlik sonrası konuşan Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, “Bugün Maltepe özel eğitim okulunda ilçemizdeki vatandaşlarımız, emniyet ekiplerimiz ve öğrencilerimizle birlikte onların gününü kutladık. Çok güzel bir program yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’müzün yapmış olduğu organizasyon ile birlikte engelli çocuklarımızı trafiğe alıştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla farkındalık denetimi gerçekleştirdik. Maltepe İlçe Emniyet Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve organizasyonda emeği geçen personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Güncel 3.12.2021 13:11:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi