Mersin Uluslararası Limanı'na "Fırsat Eşitliği Modeli" Sertifikası

Mersin Uluslararası Limanı

Mersin Uluslararası Limanı'na "Fırsat Eşitliği Modeli" Sertifikası

MERSIN (AA) - Mersin Uluslararasi Limani (MIP), Türkiye Kadin Girisimciler Dernegi (KAGIDER) tarafindan verilen Firsat Esitligi Modeli (FEM) sertifikasini almaya hak kazandi.

KAGIDER'den yapilan açiklamaya göre, is yasaminda kadin istihdami ve firsat esitligini amaçlayan FEM sertifika programini tamamlayan en yeni kurum Mersin Uluslararasi Limani oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen KAGIDER Baskani Emine Erdem, MIP'in firsat esitliginin saglanmasina büyük katkilar sagladigini bildirdi.

Sertifikayi almaya hak kazanan kurumlarin toplumsal cinsiyet esitligine ve istihdamda kadinin güçlenmesine duyarli olduklarini tescil ettirmis oldugunu belirten Erdem, sunlari kaydetti:

"FEM sertifikasi alarak yaklasimimizi içsellestirdigi ve birçok kuruma örnek oldugu için Mersin Uluslararasi Limani'ni tebrik ederiz. FEM sertifikasi programi, Türkiye'de is dünyasinda cinsiyet esitliginin saglanabilmesi için örnek bir model. Bizimle birlikte yola çikan sirketler hem istihdama katkida bulunuyorlar hem de kadinin güçlenmesini destekliyorlar."

MIP Genel Müdürü Johan Van Daele de kadinin is gücüne katiliminin sürdürülebilir kalkinmanin en önemli unsurlarindan biri olduguna inandiklarini ifade ederek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Sektörümüze Türkiye'nin ilk kadin vinç operatörlerini kazandirmis olmanin hakli gururunu yasiyoruz. Türkiye'nin lider limani konumumuzu, firsat esitligi odakli düzenledigimiz is süreçlerimizle güçlendirmeye çalisiyoruz. Ise alim, kisisel gelisim, kariyer hedefleri, performans arttirma ve terfi süreçlerinde tüm çalisanlarimiza firsat esitligi sunuyoruz. Önümüzdeki süreçte ise kadin çalisan sayimizi arttirmayi hedefliyoruz. Bu vizyonla ‘Firsat Esitligi Modeli’ sertifikasina sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz."






Politika 9.11.2020 13:13:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de trafik kazasında bir kişi yaralandı

2

Adana'da günlük kiralanan evlere yönelik denetim yapıldı

3

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, "Tosca" operası ile sona erdi

4

19. Alanya Uluslararası Caz Festivali başladı

5

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde "Onur Ödülleri" törenle verildi

6

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

7

Mersin'deki trafik kazasında 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

8

OKÜ "60+ Tazelenme Üniversitesi" akademik yılı törenle başladı

9

Antalya'da yaşayan Rus vatandaşı Müslüman oldu

10

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Hatay'da konuştu: (2)