Mersin'de Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası hazırlıkları sürüyor

Mersin

Mersin'de Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası hazırlıkları sürüyor

MERSIN (AA) - Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen, Mersin'de aralik ayinda gerçeklestirilecek 2020 Avrupa Artistik Cimnastik Sampiyonasinin bugüne kadar yapilmis en basarili organizasyonlardan biri olacagini düsündüklerini söyledi.

Çelen, beraberinde Gençlik ve Spor Il Müdürü Ökkes Demir ile organizasyonunun düzenlenecegi Yenisehir ilçesindeki Olimpik Cimnastik Salonunu gezerek, teknik ekibin çalismalari hakkinda bilgi aldi.

Incelemelerin ardindan gazetecilere konusan Çelen, organizasyon hazirliklari kapsaminda federasyonun teknik kurul ve heyetleriyle toplantilar yapacaklarini belirtti.

Çelen, organizasyonun Mersin'e alinmasi için çaba harcadiklarini ifade ederek, "Azerbaycan'da yapilacak Avrupa Artistik Cimnastik Sampiyonasinin iptal edilmesi sonrasi, Gençlik ve Spor Bakanligimizin da güçlü destegini alarak aday olmak için Avrupa Cimnastik Federasyonuna basvurduk. Bizim disimizda 3 Avrupa ülkesi vardi. Organizasyonun Türkiye'de yapilmasini Avrupali yetkililer kabul ettiler." diye konustu.

Mersin'in, 2013'te düzenlenen Akdeniz Oyunlari sayesinde önemli tesisler kazandigini hatirlatan Çelen, söyle konustu:

"Avrupa'da bu kadar kisa sürede bu organizasyonu yapabilecek bir ülke oldugunu sahsen düsünmüyorum. Bizim de bu kadar güçlü olarak adayligimizi göstermemizin nedeni Mersin'deki muhtesem salon. Akdeniz Oyunlari kapsaminda yapilmisti. Bu bizim güçlü yanimiz. Mersin'in güzelligini, sakinligini, bu salonun güzelligini Avrupa ülkelerine göstermek gerekiyor. Umarim yüksek katilimli bir sampiyona olur. Böyle bir pandemi sürecinde hem ülkemizin güvenilir oldugunu hem de spor organizasyonu ülkesi oldugunu göstermeyi, Avrupa Sampiyonasindan sonra her yil Mersin'de düzenledigimiz Artistik Cimnastik Dünya Kupasi'na da artik daha fazla ülkenin katilimini saglamayi hedefliyoruz."


- "En basarili organizasyonlardan biri olacak"


Çelen, 2023 yilindaki Artistik Cimnastik Avrupa Sampiyonasinin da Antalya'da yapilacagini animsatarak, Mersin'deki etkinligin bunun için önemli bir tecrübe olacagini aktardi.

Basarili bir organizasyon yapmayi istediklerini vurgulayan Çelen, sunlari kaydetti:

"Bugüne kadar yapilmis en basarili organizasyonlardan biri olacagi kanaatindeyiz. Bugün çalismalarimizi tamamlayacagiz. Umut ediyorum ki dünya sampiyonalarinda madalya almis ülkemiz, federasyonumuz, Avrupa Sampiyonasinda da madalyalar çikaracaktir. Insallah katilim yüksek olur. Sporcular yarismaya hasret. Katilimci ülke sayisindan ziyade bu kadar kisa bir süre içerisinde böyle bir organizasyona talip olup yapabilecegimizi göstermek, ülkemizin bir spor organizasyonu ülkesi oldugunun göstergesi olacaktir."

Olimpik Cimnastik Salonu'nda gerçeklestirilecek sampiyona, erkeklerde 9-13 Aralik, kadinlarda ise 17-20 Aralik'ta yapilacak.



Bölgeden 14.10.2020 12:52:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

2

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

4

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

5

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

6

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

7

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

8

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

9

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

10

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor