Mersin'de üretilen cıvata ve somunlar 60 ülkeye ihraç ediliyor

Mersin

Mersin'de üretilen cıvata ve somunlar 60 ülkeye ihraç ediliyor

MERSIN (AA) - SALIM TAS - Mersin'in Tarsus ilçesinde 1979 yilinda kurulan fabrika, yurt içi ve yurt disindaki pek çok firmanin standart ve özel civata, somun, farkli boyutlarda metal miller ile ankraj gibi çesitli baglanti elemanlari ihtiyacini karsiliyor.

Avrupa'nin en kaliteli özel civata, somun, "saplama" olarak bilinen farkli boyutlarda miller ile ankraj üreteni olmayi hedefleyen Berdan Civata ve Somun Fabrikasi, Avrupa ülkeleri basta olmak üzere 60 ülkeye ihracat yapiyor.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 parselde 12 bin metrekaresi kapali 40 bin metrekare alanda faaliyet gösteren tesis, 40'i çesitli branslarda mühendis olmak üzere 325 kisiyi istihdam ediyor.

Yillik yaklasik 10 bin ton üretim yapan firma, bunun yarisini ihraç ederek yilda yaklasik 10 milyon dolar kazanç sagliyor.

Firma, Türkiye'nin yani sira çok sayida ülkede enerji nakil hatlari, makine, insaat, çelik yapilar, gemi insa sektörleri, rafineri ve petrokimya tesisleri, demir yollari, yol, tünel, baraj insaatlari ve rüzgar enerjisi sektörü için uluslararasi kalite standartlarinda yüksek dayanimli civata, ankraj, farkli boyutlarda metal miller, disli çubuk ve somun üretiyor.

Berdan Civata ve Somun Fabrikasi Yönetim Kurulu Baskani Hasan Semsi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, sektörde bulunduklari 40 yili askin süredir diger firmalardan farkli olma yoluna giderek müsteri taleplerini dikkate aldiklarini ve ihtiyaca uygun kaliteli üretim yaptiklarini söyledi.

Firmalarinin sektörde önemli bir konumda bulundugunu belirten Semsi, dürüstlügü prensip edindiklerini dile getirdi.

Semsi, üretimde yerli, milli ve kaliteli malzeme kullandiklarini ifade etti.

1915 Çanakkale Köprüsü, KKTC'ye Su Temini Projesi, Mekke ve Medine arasi Haramain Hizli Tren Istasyonu, Atatürk Olimpiyat Stadi, Süveys Kanali Enerji Atlama Kuleleri gibi birçok ulusal ve uluslararasi projeye bilgi ve teknik birikimlerini aktardiklarini anlatan Semsi, üretim kapasiteleri ve ihracatlarinin her geçen gün arttigini söyledi.

- Hedef, "1 numara" olmak

Hedeflerinin, savunma sanayi ve nükleer alanda faaliyet göstermek oldugunu belirten Semsi, sunlari kaydetti:

"Bugün, agirlikli olarak Avrupa ülkelerinin arasinda bulundugu 60 ülkeye somun ve civata ihracati yapiyoruz. Bunun yaninda bazi Orta Dogu ülkelerine de ihracat yapiyoruz. Bundan da mutluyuz. Bunlarin yaninda ürünlerimizin bir kismini Güney Amerika, Meksika'ya ve bazilarini Afrika ülkelerine satiyoruz. Esas ihracat alanimiz Avrupa ülkeleri. Avrupa'da en kaliteli civata ve somunlari üreten 4 firma bulunuyor. Biz de onlardan biriyiz. Hedefimiz, onlarin yaninda ismi anilan bir Türk firmasi olmak degil, onlarin basinda anilacak bir Türk firmasi olmak."



Politika 27.06.2020 12:00:32 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı