Mersin'deki antik kent yeni evlenen çiftlere doğal fotoğraf stüdyosu oldu

Mersin

Mersin'deki antik kent yeni evlenen çiftlere doğal fotoğraf stüdyosu oldu

MERSIN (AA) – DERVIS ÇÖMEZ - Roma ve Bizans dönemlerinin izlerini tasiyan Mersin'deki Elaussia Sebaste Antik Kenti, dünya evine girecek çiftlerin dogal fotograf stüdyosu haline geldi.

Erdemli ilçesi Ayas Mahallesi'ndeki antik kent, yerli ve yabanci turistlerin yani sira en mutlu anlarini ölümsüzlestirmek isteyen çiftler tarafindan da ilgi görüyor.

Bizans ile Roma dönemlerine ait nekropol, antik tiyatro, sarniç ve su kemerlerinin içinde bulundugu antik kent, dügün fotograflarini tarihle süslemek isteyenlere dogal fotograf stüdyosu hizmeti veriyor.

Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kapali alanlarda fotograf çektirmek istemeyen çiftlerin ilçedeki tarihi yerleri ziyaret ettigini söyledi.

Ilçenin tarihi mekanlarinin tanitilmasini önemsediklerini aktaran Tollu, söyle konustu:

"Gençlerimiz, dügün fotograflari için limon bahçelerinin yani sira bölgenin tanitimina da katki sunan tarihi mekanlari fon olarak kullaniyor. Elaussia Sebaste Antik Kenti de bu alanlardan biri. Erdemli'nin bu güzelliklerine hem iç hem de dis turizmde dikkat çekmemiz lazim. Evlenecek gençlerimizin mutluluklarini bölgemizdeki ören yerlerinde ölümsüzlestirmelerini istiyoruz."

- "Tarihin ortasinda anilarimizi sabitlemek istedik"

Dügün öncesi fotograflarini antik kentte çektiren Halil Ibrahim Türk de mekanin fotograflarda güzel bir arka plan imkani sagladigini belirterek, "Dügün öncesi çekimlerimiz güzel geçti. Buranin ambiyansi çok güzel." dedi.

Esi Fatmanur Türk de yillarca hatirlayacaklari fotograflari, tarihi bir yerde çektirmeyi istediklerini ifade ederek, "Tarihi yerleri sevdigimiz için ilk duragimiz burasi oldu. Çekimden çok keyif aldik. Bu tarz yerlerdeki fotograflari çok begeniyoruz. Daha içten ve samimi duruyor." diye konustu.

Gelin adaylarindan Yeter Karaçali da çocuklari ve torunlarina güzel bir ani birakmak için antik kentte fotograf çektirmeyi tercih ettiklerini anlatti.

Kovid-19 nedeniyle kapali alanlar yerine açik alanlari seçtiklerini vurgulayan Karaçali, "Fotograf çekimimizde açik alanlari, dogal ve tarihi mekanlari tercih ettik. Tarihin ortasinda anilarimizi sabitlemek istedik." ifadesini kullandi.

Dügün fotografçisi Ferdi Kalmaç ise yeni evlenecek çiftlerin artik fotograf stüdyolarindaki fonlar yerine yesil ve tarihi alanlari fon olarak tercih ettigini anlatti.

- "Hem çiftlerin fotografini çekiyor hem tarihi yerleri tanitiyoruz"

Kalmaç, son dönemde antik kentte fotograf çekimi için çok fazla talep geldigini belirterek söyle konustu:

"Burada hem genç çiftlerin anilarini ölümsüzlestiriyor hem de bölgedeki tarihi mekanlarin tanitimini yapiyoruz. Buraya yurdun her kösesinden gelin ve damat geliyor. Antik kent alaninda dogal bir stüdyoda fotograf çekimi yapmak, genç çiftlerin anilarini kayit altina almak bizleri heyecanlandiriyor."



Yurt Dünya 4.10.2020 11:41:27 1
Sabahattin Gülgar
16.03.2021 16:21:27
Çok teşekkürler ediyoruz sizleri tanımak güzeldi.