Milli okçu Samet Ak, gözünü olimpiyat kotasına çevirdi:

Milli okçu Samet Ak, gözünü olimpiyat kotasına çevirdi:

Milli okçu Samet Ak, gözünü olimpiyat kotasına çevirdi:

MERSIN (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Milli okçu Samet Ak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle 2021 yilina ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunlari için yapilacak ilk yarismada, kota almayi hedefliyor.

Yaklasik 8 yil önce basladigi okçulukta çok sayida basari elde eden Samet Ak, Almanya'nin baskenti Berlin'de 1-7 Temmuz 2019'da düzenlenen 4. ayak yarismalarinda takim arkadaslari Ali Aydin ve Mete Gazoz'la altin madalyaya ulasti.

Bu basarisi sonrasi hedeflerini büyüten Samet, Kovid-19 salgini sürecinde Türkiye Okçuluk Federasyonunun destegiyle çalismalarini Mersin'deki evinde sürdürdü.

Federasyon tarafindan gerekli izinlerin alinmasinin ardindan "ev antremanlarini" sona erdiren ve saha çalismalarina baslayan milli okçu, sicak hava ve bunaltici neme ragmen Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na kota almak için çalisiyor.

Samet Ak, AA muhabirine yaptigi açiklamada, özlem duydugu antrenman sahasina döndügü için mutlu oldugunu söyledi.

Kovid-19 salgini sürecinde çalismalarina ara vermediklerini dile getiren Samet, söyle konustu:

"Salgin sürecinde kamplarda antrenman yapamadigimiz için çalismalarimizi evde sürdürdük. Evde kendi imkanlarimizla elimizden geleni yaptik. Federasyonumuzun gönderdigi hedef tahtalarinda kisa mesafe atislari yaptik. Gayet verimli geçti. Kaslarimizin körelmemesi adina önemli çalismalardi. Evde olmak çok güzeldi. Uzun yillar evimizden, ailemizden uzaktik, kamplarda çalisiyorduk. Ailemizin yaninda da çalismalarimizi sürdürdük."


- "Bayragimizi dalgalandirmak istiyorum"


Antrenmanlarda Kovid-19 salgini nedeniyle tedbirlerini almayi sürdürdügünü, sicak havaya ragmen hayalleri için çalismalarina hiz kesmeden devam ettigini anlatan Samet Ak, sunlari kaydetti:

"Su an faaliyet programlarimiz ve olimpiyatlar bir yil ertelendi. Hedefim olimpiyat yolundaki ilk yarismada kota almak ve adimi olimpiyat kadrosuna yazdirmak. Kota aldiktan sonra da olimpiyatlara gidip ülkemizi en iyi sekilde temsil ederek, bayragimizi dalgalandirmak istiyorum. Bunun için yüksek tempoda çalismalarimi sürdürüyorum."



Bölgeden 25.05.2020 11:42:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi