MİLLİ MÜCADELDE İLK KURŞUN KOŞUSU YAPILDI

MİLLİ MÜCADELDE İLK KURŞUN KOŞUSU YAPILDI

Adana Yeşiloba Hipodromu‘nda 08 Aralık 2019 Pazar günü yapılan at yarışı programının başlangıç startı Milli Mücadele'de İlk Kurşun konusuyla verildi.

Ak Parti Hatay Milletvekili ve MKYK Üyesi Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Adana Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Dörtyol Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerinin katıldığı, 1500 metre kum pistte 4 yaş ve üzeri arap atlarının yarıştığı koşuyu Ahmet Çelik'in jokeyliğini yaptığı Boztepebeyi kazandı.

TJK TV den canlı yayınlanan koşu sonrasında Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin Milli Mücadelede İlk kurşun koşusunun şampiyonu olan Boztepebeyi isimli atın jokeyi Ahmet Çelik'e Kupa ve plaket takdim etti. Ak Parti Hatay Milletvekili ve MKYK Üyesi Hacı Bayram Türkoğlu Adana Yeşiloba Hipodromu Müdürü Feyyaz Bora Güralp'e, Adana Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Tınaz'a, Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan'da Hipodrom Protokol Müdürü Ebru Türkmen plaket ve milli mücadele'nin Dörtyol'da atıldığına dair Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yazılmış belgenin resmini takdim ettiler.

Belediye Başkanı Fadıl Keskin tören sonrasında yaptığı açıklamada; "Öncelikle Dörtyol halkının dileğini yerine getirerek bu yarışa İLK KURŞUN KOŞUSU adının verilmesini sağlayan Türkiye Jokey Kulübü Başkanımız Sayın Serdar Adalı Beye,Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Faruk Tınaz Beye ve diğer tüm Yönetim Kurulu üyelerine Dörtyol Halkı adına teşekkür ediyorum. Koşuda emeği geçen ve başarı gösteren herkesi tebrik ediyor, bizi yalnız bırakmayan Milletvekilimiz Sayın Hacı Bayram Türkoğlu Beye, Meclis Üyelerimize, basın mensuplarımıza ve hemşerilerimize de şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bundan sonra her yıl Aralık ayında bu koşuyu geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz" Dedi.

Haber:Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol



Spor 9.12.2019 15:58:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, yarın Antalya'da başlayacak

2

TGF Türkiye Golf Turu 5. ayak müsabakaları, Antalya'da başladı

3

Eljif Elmas'ın gönlünde Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yatıyor

4

Antalyaspor, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürdü

5

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta ikinci tura çıktı

6

Galatasaray, Antalya kampında hazırlıklarına devam etti

7

Galatasaraylı futbolcu Mertens, Antalya kampında gazetecilere açıklamada bulundu:

8

Galatasaraylı futbolcu Zaha, Antalya kampında gazetecilere açıklamada bulundu:

9

Hatay'da yenilenen Fuat Tosyalı Stadyumu açıldı

10

Antalya, spor turizminde tenis kortlarıyla öne çıkıyor