Nevşehir’de 101 bisikletin katılımı ile 19 Mayıs korteji düzenlendi

Nevşehir’de 101 bisikletin katılımı ile 19 Mayıs korteji düzenlendi

Nevşehir’de 101 bisikletin katılımı ile 19 Mayıs korteji düzenlendi

Nevşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 101 kişinin katılımı ile bisiklet korteji düzenlendi.
Nevşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlik Köprübaşı mevkiinde başladı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar’ın da bisikletleriyle katıldığı 20 yaş üstü 101 genç, Atatürk Bulvarı’nı takip ederek Damat İbrahim Paşa Külliyesi’ne kadar kortej düzenledi. Burada Nevşehir Belediyesi ekiplerince hazırlanan "19 Mayıs" yazılı meşaleyi yakan katılımcılar, saat 19.19’da saygı duruşunda bulunup Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nı okudu.
Belediye Başkanı Rasim Arı, gençlerin güçlü Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak ve ülkeyi daha ileri noktalara taşıyacak bireyler olduğunu belirtti. Arı, “Ulusum korkma, nasıl bir imanın boğar. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar. İşte Mehmet Akif’in dizelerinde de ifade etmiş olduğu gibi tek dişi kalmış canavarların, emperyalist bütün güçlerin bütün imkanlarını seferber ettiği bir dönemde Çanakkale Zaferi’nden sonra rahmetli Mustafa Kemal Atatürk’ün bir grup arkadaşı ile 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayan işte Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden imarı ve inşası, yeniden ayağa kalkmasını temin eden ve o günü ifade eden 19 Mayıs bugün. Ama her bayramı kutladığımız gibi son 4-5 aylık zaman diliminde her bayramı ne kadar buruk kutluyorsak bu bayramı da maalesef buruk kutluyoruz. Biz hem 23 Nisan hem 19 Mayıs’ta bu virüs nedeniyle burukluğu ortadan kaldırabilmek için farklı aktiviteler yapmaya çalışıyoruz. Bugün de 101. yılda 101 tane bisikletli kardeşimiz ile beraber belli bir mesafeyi bisikletle geldik ve son noktamızdayız” dedi.
Milletvekili Mustafa Açıkgöz de, “Bugün 19 Mayıs Gençlik Bayramımız. Ve diriliş ile kurtuluşumuzun ateşinin yakıldığı gündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir mücadele verdiği günün başlangıcıdır. Geçmişte bütün mücadelelere katılan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.
Korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına riayet eden katılımcılar maske taktı.


Güncel 19.05.2020 20:19:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: