OGC BAŞKANI AVCI’NIN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

OGC BAŞKANI AVCI’NIN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı İsrafil Avcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan Avcı mesajında şunları söyledi: “Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlamak ve toplumun genel talep ve görüşleri doğrultusunda kamuoyu oluşturmak demokrasimiz için çok büyük bir görevdir.Bir ülkede demokrasi için ne kadar bedel ödenmişse, basın için de o kadar bedel ödenmiş ve basın ne kadar gelişmişse, demokrasiler de o kadar gelişmiştir. Bunun en güzel örneğini toplumun gözü, kulağı ve sesi olan basınımız 15 Temmuz’da millet iradesi yanında sergilediği tutumla göstermiş ve darbe girişiminin akamete uğratılmasında hayati bir görev üstlenmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, ‘Basın, milletin müşterek sesidir´ ifadesi, basının demokrasi üzerindeki etkisini en güzel şekilde açıklamaktadır. Bu yüzden gazetecilik mesleği toplumu doğru bilgilendirme ve davranış oluşturma bakımından, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve özveriyle icrası zor ve ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir. Ülkemizin şeffaf, demokratik ve hür bir ülke olarak dinamizmini sürdürmesine hizmet eden basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulması, basınımızı daha da güçlü kılacaktır.

Bu vesile ile zor koşullar altında halkımıza bilgi akışı sağlayan şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif olarak görev alıp emek harcayan tüm kıymetli yerel ve ulusal basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan  Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, tüm basın çalışanı meslektaşlarıma hayatlarında başarılar diliyorum.”

Haber: Ali Celal KAYMAK - Osmaniye



Osmaniye 9.01.2020 13:37:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı