Oğlunun futbol aşkı için kulüp kuran anne çocuklara umut oldu

Oğlunun futbol aşkı için kulüp kuran anne çocuklara umut oldu

Oğlunun futbol aşkı için kulüp kuran anne çocuklara umut oldu

OSMANIYE (AA) - MUZAFFER ÇAGLIYANER - Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yasayan 3 çocuk annesi Elif Içlek, futbola yetenekli oglu ve kentteki diger çocuklar için kulüp kurup baskanlik görevini üstlendi.

Içlek, ögretmenlerince futbola yetenegi oldugu söylenen 11 yasindaki oglu Ömer'in egitim almasi için futbol antrenörü Metin Çiloglan ile görüstü.

Çiloglan'dan ogluna futbol dersleri vermesini isteyen Içlek, antrenörden "Sadece Ömer'e degil, ilçedeki diger yetenekli çocuklara da fayda saglayacak bir kulüp kuralim." teklifini aldi.

Teklif üzerine Elif Içlek ve Metin Çiloglan ile ögretmen Yusuf Geçit'in girisimleriyle subat ayinda, ilçede Düziçi Demirspor Futbol Kulübü kuruldu.

Baskanligini da Içlek'in yaptigi kulüpte, 50'den fazla çocuga futbol egitim verilmeye baslandi.

Hem baskanlik görevini yürüten hem annelik yapan Içlek, eskiden ilgi duymadigi spor dalinda çocuklara faydali olmanin mutlulugunu yasiyor.


- "Hedefimiz hepsinin iyi yerlere gelmelerini saglamak"


Içlek, AA muhabirine, futbolla oglu sayesinde tanistigini ve bu spora ilgi duymaya basladigi söyledi.

Ögretmenlerinin, oglunun futbola olan yetenegini gördüklerini ve bu yönde egitim almasi için kendisiyle konustuklarini dile getiren Içlek, "Bazi futbol kurslarina yazdirdim ancak hem uzaklik hem de iyi bir egitim verilmedigini görünce göndermeyi biraktik. Burada Metin hocamla tanistik. Ogluma ders veriyordu. Bir gün 'Elif abla ilçede yetenekli ögrencilerimiz var. Bunlara bir kulüp kuralim. Biz egitelim, gelistirelim, diger kulüplere gönderelim' dedi. O gün bir kulüp kurmaya karar verdik ve bu yolda iyi bir sekilde ilerliyoruz." diye konustu.

Içlek, önceden futbolu hiç sevmedigini, oglu Ömer sayesinde bu sporu sevmeye basladigini belirterek, söyle konustu:

"Baslangiçta 7-8 ögrenciyle basladik ve sadece 1 topumuz vardi. Su an ögrenci sayimiz 50'yi geçti ve 40'tan fazla topumuz, formalarimiz ve baska imkanlarimiz var. Küçük bir kulübüz, velilerimizin verdigi aidatlarla bir seyler yapmaya çalisiyoruz. Su ana kadar Süper Lig takimlarinin altyapilarina birkaç ögrencimizi gönderdik. Hedefimiz hepsinin iyi yerlere gelmelerini saglamak." dedi.


- "Baskandan öte anneleriyim"


Türkiye'deki sayili kadin futbol kulübü baskanlarindan birisi olmanin gururunu ve mutlulugunu yasadigini vurgulayan Içlek, sunlari kaydetti:

"Çok güzel bir duygu. Insanlarin size gelip 'baskanim' demesi bile güzel bir sey. Sadece oglumun degil buradaki tüm çocuklarin annesi gibi oldum. Hepsini oglum gibi seviyorum, onlara ilgi gösteriyorum. Onlar da beni öyle seviyor. Bir baskandan öte anne gibiyim, beni anneleri gibi görüyorlar. Bu sayede bir seyleri basarabiliyorum. Esim de bu konuda bana çok yardimci oluyor. Bana destegi çok büyük. Insallah kulübümüzü ve buradaki çocuklarimizi iyi yerlere tasiyabilirim."



Bölgeden 25.10.2020 11:48:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi