Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

 

OSMANİYE - İl Koordinasyon Kurulu’nun 2022 Yılı 1. Toplantısı yapıldı. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, ilçe kaymakamları, Belediye Başkan Yardımcısı Melih Loş, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri katıldı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, toplantının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek, “İlimizde 2021 yılında toplam proje bedeli 4 Milyar 515 Milyon 159 Bin TL olan 158 adet proje üzerinde çalışma yapılmış olup, bu projelere ayrılan ödenek miktarı 1 Milyar 495 Milyon 266 Bin TL’dir. 2021 yılsonu itibarıyla 1 Milyar 109 Milyon 817 Bin TL harcama yapılarak %74 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2021 yılında İlimizde gerçekleşen yatırımlar; Tarım, Turizm, Sağlık, Enerji, Ulaştırma-Haberleşme, Eğitim ve Diğer Kamu Hizmetleri olmak üzere 7 temel sektörde toplanmıştır. İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara sektörel bazda bakıldığında; yıl içerisinde en çok ödeneğin, %43’lük pay ile Ulaştırma-Haberleşme Sektörüne, %36’lık pay ile Sağlık Sektörüne ve %8’lik pay ile de Eğitim Sektörüne ayrıldığı görülmektedir. 2021 yılında Yatırım Programı’nda bulunan 158 adet projenin; 67 adedi bitirilmiş, 59 adedinin yapımı devam etmekte, 13 adedi ihale aşamasında, 17 adedine henüz başlanılamamış, 2 adedi ise iptal edilmiştir. Son olarak kurumlarımızın yatırımlarını İl Yatırım Takip Sistemine zamanında ve eksiksiz olarak girdikleri görülmüştür. Kurumlarımıza gerekli hassasiyeti gösterdiklerinden dolayı teşekkür eder, yeni yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısının İlimiz için hayırlı olmasını temenni ederim.“diye konuştu.

Toplantının devamında Osmaniye Belediye Başkanlığı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü, İLBANK A.Ş. Adana Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro XII. Bölge Müdürlüğü, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 18. Bölge Müdürlüğü, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Hatay Orman Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, TCDD 6. Bölge Müdürlüğü, Osmaniye İl Özel İdaresi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeler hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

Toplantının son bölümünde İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut, İl Risk Azaltma Planı konulu bir sunum yaptı.

Toplantı sonunda Vali Dr. Erdinç Yılmaz, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, toplantının ilimize hayırlı olmasını temenni etti.



Osmaniye 20.01.2022 20:13:00 0
Anahtar Kelimeler: Osmaniye Koordinasyon Kurulu Toplandı

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği