Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu Vali Yılmaz Başkanlığında Toplandı

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu Vali Yılmaz Başkanlığında Toplandı

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu Vali Yılmaz Başkanlığında Toplandı

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu’nun 2021 Yılı 2. Toplantısı yapıldı. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz,  ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri katıldı.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, toplantının ilimiz için hayırlara vesile olmasını dileyerek toplantıyı başlattı. Vali Yılmaz, “İlimizde 2021 yılında toplam proje bedeli 4 Milyar 319 Milyon 626 Bin TL olan 135 adet proje üzerinde çalışma yapılmış olup bu projelere ayrılan ödenek miktarı 972 Milyon 399 Bin TL’dir. 2021 yılı dönem sonu itibarıyla 78 Milyon 250 Bin TL harcama yapılarak %8 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2021 yılında İlimiz de gerçekleşen yatırımlar; Tarım, Turizm, Sağlık, Enerji, Ulaştırma-Haberleşme, Eğitim, Diğer Kamu Hizmetleri (İktisadi ve Sosyal) olmak üzere 8 temel sektörde toplanmıştır. Bu sektörler içerisinde en çok ödeneğin; %64,5’lik pay ile Ulaştırma- Haberleşme Sektörüne, daha sonra %12,5’lik pay ile Eğitim Sektörüne ve %10,7’lik pay ile de Sağlık Sektörüne ayrıldığı görülmektedir. 2021 yılında Yatırım Programı’nda bulunan 135 adet projenin; 8 adedi bitirilmiş, 67 adedinin yapımı devam etmekte, 16 adedi ihale aşamasında, 44 adedine ise henüz başlanılmamıştır. Son olarak kurumlarımızın yatırımlarını İl Yatırım Takip Sistemine zamanında ve eksiksiz olarak girdikleri görülmüştür. Kurumlarımıza gerekli hassasiyeti gösterdiklerinden dolayı teşekkür eder, İl Koordinasyon Kurulunun 2021 yılı ikinci toplantısının İlimiz için hayırlı olmasını temenni ederim.” diye konuştu.
Toplantının devamında kurum yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, koronavirüs salgını konusunda yapılan mücadeleye değinerek, “Bu mücadele hepimizi ilgilendiriyor bu nedenle herkesin bu mücadelenin içinde yer alması gerekiyor. Herkes kendi kurumunda beraber çalıştığı arkadaşlarına, yakınlarına, akrabalarına, çevresindeki herkese karşı kendini görevli saymalı. Kurallara uymayanları uyarmalı. Bu hepimizin mücadelesi ve bunu ancak hep birlikte başarabiliriz.”diye konuştu. Maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasının yanı sıra ev, akraba, komşu, taziye ziyaretlerinin kesinlikle yapılmaması gerektiğini, bu ziyaretlerin en önemli bulaş kaynaklarından olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, herkesin mücadelede destek olmasını istedi. Vali Yılmaz toplantıya katılanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.



Osmaniye 8.04.2021 21:31:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

2

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

3

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

4

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

5

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

6

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

7

İnşaat işçisinin acı sonu

8

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

9

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı

10

Osmaniye’de konteyner evleri yanan depremzede çift, yardım bekliyor