Osmaniye’de Engelli Gençler Asker Oldu

Osmaniye’de Engelli Gençler Asker Oldu

Osmaniye’de Engelli Gençler Asker Oldu

Osmaniye’de Engelliler Haftası nedeniyle gerçekleştirilen “temsili askerlik” uygulaması kapsamında 38 engelli genç askerlik heyecanını yaşadı. İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve engelli gençlerimiz ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin devamında gençler ellerini Türk Bayrağı üzerine koyarak yemin ettiler. Törende, temsili askerlik uygulamasına katılan vatandaşları temsilen konuşan Er Kahraman Selim, “Bizler de her Türk vatandaşı gibi askerlik görevini kanunların öngördüğü süre kadar yapmak ve kanımızın son damlasına kadar bu vatana hizmet etmek isterdik. Ancak takdir-i İlahi budur ki vücudumuzdaki çeşitli engeller nedeniyle bu onurlu ve şerefli görevi bir gün gibi kısa bir süre ile yapmak nasip oldu. Temsili askerlik uygulaması ile askerlik yapma özlemi çeken ancak durumları nedeniyle askerlik yapamayan arkadaşlarımızı ve beni onurlandırdınız ve gururlandırdınız. Şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.

Törenin açılış konuşmasını İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, “Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ile ettiğiniz kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli bir neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Erdinç Yılmaz, “Sizler her Türk asker doğar, asker ölür sözünün hakkını veren engelleri kaldıran kahraman komandolarsınız. Sizlerin kahramanlıklarına inanıyor ve bir gün de olsa vatan görevinizi yapmanızdan dolayı sizleri yürekten kutluyorum. Sizlerle beraber olduğumuz için çok mutluyuz. Böyle güzel bir programı hazırlayan Jandarma Komutanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile vatan için, bayrağımızı dalgalandırdıkları için ezanlarımızı susturmadıkları için şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, minnetle anıyorum. Şehitlerimizin Allah mekanlarını cennet etsin, hayatta olan gazilerimize sağlıklı, uzun ömür diliyorum. Engelli kardeşlerimizin terhisleri hayırlı olsun. Hayırlı tezkereler kahraman komandolar."dedi.

Konuşmaların ardından bir günlük temsili askerlik görevini yapan engelli gençlerimize Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verildi. Bayrak geçişinin yapılmasının ardından halk oyunları gösteriyle program sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Osmaniye 16.05.2022 21:47:00 0
Anahtar Kelimeler: Osmaniye’ Engelli Gençler Asker

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği