OSMANİYE'DE, HUZUREVİ DESTEKLİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROJESİ BAŞLADI

OSMANİYE

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Osmaniye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen "Huzurevi Destekli Okul öncesi Eğitim Modeli Uygulaması" kapsamında, Geçmişten Geleceğe Kültürel Kod Aktarımı projesinin açılış programı 23 Nisan Anaokulunda yapıldı. Programa Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun katıldı.
Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Özgül Polat, proje ile kültürel kodların gelecek kuşaklara aktarılmasının planlandığını belirterek, "Türkiye’nin kültürünü, geleneklerini göreneklerini öğrenmiş bir neslin yetişmesi için çok değerli Özden Huzurevi genç yetişkinlerine gittik. Haftada iki gün buraya konuk olacaklar ve çocuklarla bizim geliştirdiğimiz etkinlikler uygulanacak; çocuklar da 15 günde bir Huzurevimize gidecekler hem Bocce ile ilgili hem de Açıkhava atölyeleri ile ilgili çalışmalar yapacaklar. Proje bugün başlıyor ve 19 Haziranda sona erecek. Marmara Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile bilimsel olarak bütün verileri takip edeceğiz."diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ise projenin başarılı bir model olacağına inandığını ifade ederek Doç. Dr. Özgül Polat'a, Doç. Dr. Erdal Bay'a ve Doç. Dr. Recep Kahraman'a teşekkür etti.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun da bu projede yer almaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. Vali Ömer Faruk Coşkun, projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek, "İnşallah projemiz başarısıyla örnek oluşturur. Kültürel kodların aktarılması birebir iletişimle mümkün. Aile büyüklerimizin yer aldığı ailelerde, çocuklarımıza büyükleri tarafından kültürel kodlarımız aktarılıyor. Ancak günümüzde her hanede ailede büyükleri beraber olmayabiliyor. Bu nedenle bu proje, genç nesillerimize kültürel kodların aktarımı için oldukça önemli." diye konuştu. Programın devamında Vali Coşkun, protokol mensupları ve Huzurevi sakinleri Anaokulu öğrencileri ile çeşitli oyunlar oynadılar. Vali Coşkun, program sonunda minik öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.


 



Osmaniye 13.11.2019 18:39:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği