Osmaniye’de  Okçuluk Turnuvası

Osmaniye’de  Okçuluk Turnuvası

Osmaniye’de  Okçuluk Turnuvası

Osmaniye Belediyesi, geleneksel okçuluk sporu dalında ulusal tarzda Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Turnuvasının 5’incisini düzenledi.

Turnuva, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı’nın sahne aldığı konser sporcular ve vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Turnuva, Belediye Başkanı Kadir Kara’nın temsili ok atışıyla başladı.

Okçuluk sporuna gönül vermiş ve şehrimizde yaygınlaşmasında büyük emekleri olan merhum Av. Selahattin Arpacı anısına ulusal düzeyde düzenlenen turnuva, Osmaniye’nin tanınmasına ve tanıtılmasına da büyük katkı sağladı. Ergenekon şenlik alanı- Osmaniye Kent Ormanı’nda gerçekleşen okçuluk turnuvasına Türkiye’nin birçok ilinden bu spora gönül vermiş sporcular katıldı.

Osmaniye Belediyesi 5. Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Turnuvası’na katılan Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu yetkilileri ve sporcular okçuluk sporuna vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkür ettiler.

BAŞKAN KADİR KARA, ‘GELENEKSEL DEĞERLERİMİZİN KORUNMASI, YAŞATILMASI VE GELECEĞE AKTARILMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR.’

Osmaniye Belediyesi tarafından merhum Av. Selahattin Arpacı anısına düzenlenen 5.Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Turnuvasında Selahattin Arpacı’nın eşi Emel Arpacı’ya günün anısına plaket takdim eden Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; “Bu organizasyondaki amacımız, türkün tarihine baktığımız zaman okçuluğun önemi her daim çok üstte olmuştur. Okçuluğun bu coğrafyada ayakta kalmak için verdiği mücadeleyi hepimiz biliyoruz. Bu mücadeleyi ancak değerlerimize sahip çıkarak yapabiliriz. İçinde bulunduğumuz ortamda birbirimize daha fazla sarılmak ve sahip çıkmamız gerekiyor. İşte bu organizasyonlar bizim geleneksel değerlerimizin korunması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması adına büyük önem taşıdığına inandığımız için her zaman destek veriyor ve destek vermeye de devam edeceğiz. Tüm sporcularımıza başarılar dilerken katılım sağlayan herkese selam saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Osmaniye Cebelibereket Geleneksel Okçuluk ve Osmaniye Kayı Geleneksel Okçuluk Kulüplerinin destekleri ile Osmaniye Belediyesi tarafından 5’incisi düzenlenen Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Turnuvasında sporcular, 8-11 yaş minikler, 12-13 yaş minikler, 14-15 yaş yıldızlar, 16-17 yaş gençler, büyük bayanlar ve büyük erkekler olmak üzere 6 değişik kategoride yarıştılar. Ergenekon şenlik alanında gerçekleşen okçuluk turnuvasına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Osmaniye Belediyesi 5.Cebelibereket Geleneksel Okçuluk turnuvasında 8-11 Yaş Minikler kategorisinde Kadirli Ötüken Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübünden Şevval Başdoğan birinci, Adana Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübünden  Ecrin Dağtekin ikinci ve Kadirli Ötüken Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübünden Efe Mahadin üçüncü oldular. 12-13 Yaş Minikler kategorisinde Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Spor Kulübünden Berra Gül birinci, Kadirli Ötüken Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübünden İlker Batuhan Ballı ikinci ve Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünden Melike Çolakkadıoğlu üçüncü oldular. 14-15 Yaş Yıldızlar kategorisinde Adana Kabac Hatun Geleneksel Okçuluk Kulübünden Elif Nur Öcal birinci, Kadirli Ötüken Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübünden Alaaddin Kolutek ikinci ve Adana Gençlik Merkezi Spor Kulübünden Mert Bakır üçüncü oldular. 16-17 Yaş Gençler kategorisinde Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Spor Kulübünden Zekiye Aysima Yüce birinci, Adana Gençlik Merkezi Spor Kulübünden Enes Eren ikinci ve  Kadirli Ötüken Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübünden Betül Hopur üçüncü oldular. Büyük Bayanlar kategorisinde Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Spor Kulübünden Hilal Gül birinci, Düziçi Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinden Gülcan Güzel ikinci ve Adana Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübünden Emel Özdeş üçüncü oldular. Büyük Erkekler kategorisinde Adana Ramazanoğlu Geleneksel Okçuluk Kulübünden Osman Kestek birinci, Türkoğlu Avasım Okçuluk Kulübünden Talip Polat ikinci ve Adana Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübünden Tolga Dağlı üçüncü oldular.

Gün boyu süren yarışmalar sonunda Osmaniye Belediyesi 5. Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Turnuvası’nda dereceye giren sporculara Osmaniye Belediyesi tarafından kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

 



Osmaniye 3.10.2022 16:10:00 0
Anahtar Kelimeler: Osmaniye’  Okçuluk Turnuvası

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği