OSMANİYE’Yİ MURAT GÖKCÜL TEMSİL ETTİ

OSMANİYE’Yİ MURAT GÖKCÜL TEMSİL ETTİ

Milli Eğitim Bakanlığı  her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları için, her ilden başarılarıyla öne çıkan, kurumlarında ve mesleklerinde fark yaratan bir öğretmeni Ankara’ya davet ediyor. Bu kapsamda 81 ilden seçilen 81 öğretmen; 20-24 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara’da yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere, yaptıkları başarılı çalışmaları sundukları sergiye ve makam kabullerine Osmaniye’den de öğretmen Murat Gökcül katıldı.

Bakanlığın düzenlediği bu programa Osmaniye’den ise Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanı öğretmeni Murat Gökcül seçildi. Murat Gökcül; görev yaptığı süre içerisinde verdiği derslerin dışında hazırladığı uluslararası projeler ile kurumuna ve öğrencilerine artı değerler katmaya çalışmıştır. Comenius Regio, Leonardo Da Vinci Ortaklık, Erasmus+ KA1 ve Erasmus+ KA2 projeleri ile hem öğrencilerinin bilişim teknolojileri alanında mesleki bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflemiş hem de Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen toplantılar ile farklı kültürleri tanıtarak öğrencilerinin kişisel gelişimlerine de katkı sağlamaya çalışmıştır. Ayrıca “Sınıf Çatışma Yönetimi” konusunda hazırladığı Erasmus+ KA1 projesi ile okulundan 12 öğretmenin Almanya’da düzenlenen bir kursa katılmasını sağlayarak mesleki gelişimlerine de katkı sağdı.

“Bilişim Teknolojilerinin Sınıf Ortamında Kullanımı”, ARCS Modeli ile Eğitsel Yazılım Tasarımı Becerisinin Geliştirilmesi”, “Sınıf Çatışma Yönetimi” ve “Mobil Kodlama ile Öğrenme Becerilerinin Güçlendirilmesi” konularında yürüttüğü projeler ile çeşitli Avrupa ülkelerinde yapılan toplantılara 24 öğrenci ve 48 öğretmen katılımını sağlamıştır. Toplamda 72 yurtdışı hareketliliğinin gerçekleştirildiği projeler aracılığı ile; İspanya, Yunanistan, İtalya, Macaristan, Romanya, Slovakya, Portekiz, Danimarka, Hırvatistan, Polonya ve Almanya’dan kurumlarla ve okullarla işbirliği yapıldı.

Bu projeler aracılığı ile bilişim teknolojileri alanında öğrencilerinin bilgi ve becerilerini uluslararası boyutta işbirliği çalışmaları ile geliştirmeyi, özgüvenlerini artırmayı, farklı kültürleri tanımayı ve onlara saygı duymayı ve yabancı dil öğrenmenin önemini vurgulamayı amaçlamıştır. Öğrencilerinin ve kurum olarak okulunun ufuklarını genişleterek hayata daha geniş bir perspektiften bakmayı amaçlandı.

Ayrıca; Gazi Üniversitesi’nde yürüttüğü doktora eğitimi kapsamında çalışma konusu olan “STEM Eğitimi” hakkında; İl Milli Eğitim ARGE birimi ile işbirliği yaparak il merkezinde ve ilçelerde öğretmenlere yönelik bilgilendirme eğitimleri vermiştir.

Bu çalışmaları nedeniyle 12 yıl görev yaptığıokuluYavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin aday göstermesi ve İl Milli Eğitim komisyonunun değerlendirmesi ile “Osmaniye İl Temsilcisi” olarak seçilen Murat öğretmen; Ankara’da yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında Osmaniye’yi temsil etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları; 4 gün boyunca düzenlenen konserler, gösteriler ve gezilerle dolu dolu geçmiş ve 24 Kasım günü ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmenleri kabulü ve 81 ilden gelen öğretmenlerle birlikte Anıtkabir’e çelenk koyma töreni ile sona erdi.

* (Murat öğretmen, bu yıl itibariyle Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezi’nde (Osmaniye BİLSEM) çalışmaya başladı.)

 



Osmaniye 2.12.2019 00:00:00 0
Anahtar Kelimeler: OSMANİYE’ MURAT GÖKCÜL TEMSİL

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği