Pandemide hayatını kaybeden eczacılar için “Eczacılar Anıt Parkı” açıldı

Pandemide hayatını kaybeden eczacılar için “Eczacılar Anıt Parkı” açıldı

Pandemide hayatını kaybeden eczacılar için “Eczacılar Anıt Parkı” açıldı

Ankara Çankaya Belediyesi ve Türk Eczacılar Birliği tarafından pandemi döneminde hayatını kaybeden 84 eczacı anısına “Eczacılar Anıt Parkı” hizmete sunuldu. Parkta, 84 eczacının adının yazılı olduğu bir anıt ve hayatını kaybeden eczacıların adının işaretlendiği ağaçlar bulunuyor.
Pandemi döneminde hayatını kaybeden 84 eczacının anısına Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Kızılırmak Mahallesine “Eczacılar Anıt Parkı” açıldı. Çankaya Belediyesi ve Türk Eczacılar Birliği’nin iş birliği ile yapılan parkta 84 eczacının isminin bulunduğu bir anıt taş ve eczacıların adının işaretlendiği ağaçlar bulunuyor. Eczacıların ismini taşıyacak parkın açılışına Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ve çok sayıda eczacı yakını katıldı. Açılışta Taşdelen ve Çolak, hayatını kaybeden eczacıların yakınlarına plaket taktim ettikten sonra eczacıların adının işaretlendiği ağaçlara can suyu verildi.
Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, “Belediyemiz ve Türk Eczacılar Birliği’nin ortak çalışması ile bu parkı Çankaya’ya kazandırdık. Bu parkın anlamı da çok önemli. 84 eczacıyı görevleri başında, pandemi döneminde kaybettik. Biz onları unutmadık ve onları unutturmamak adına da bu parkta isimlerini yaşatacağız. Biz Çankaya’da vatana millete hizmet edenleri, şehitleri, kültür ve sanat insanlarını unutmayız. Hepsinin adı Çankaya’da bulunan 526 parkta yaşamaktadır ve yaşamaya da devam edecektir çünkü Çankaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı yerdir” ifadelerini kullandı.
Ağabeyi ile meslektaş olduklarını aktaran Müslüm Umuç, “Ağabeyim Abdulaziz Umuç ile meslektaşız. Kendisi 35 yıldır eczacılık mesleğini icra ediyordu. Geçen sene kasım ayında hayatını kaybetti. Böyle bir şey olmasaydı ismi unutulacaktı. Ağabeyim Şanlıurfa’nın ilk eczacılarından biridir” diye konuştu.


Güncel 9.10.2021 16:59:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi