Rusya’nın uçuş kısıtlaması Antalya’da turizmi durma noktasına getirdi

Rusya’nın uçuş kısıtlaması Antalya’da turizmi durma noktasına getirdi

Rusya’nın uçuş kısıtlaması Antalya’da turizmi durma noktasına getirdi

Artan korona virüs vakaları sebebiyle Rusya’nın Türkiye’ye yönelik getirdiği uçuş kısıtlaması Antalya’da turizmcileri endişe içine soktu. Konu ile ilgili konuşan POYD Başkanı Ülkay Atmaca, Rusya’nın uçuşları kısıtlama kararının beklenmedik bir karar olduğunu belirterek, "Tam turizm sektörü aşılanmaya başladı, Güvenli Turizm Sertifikası ve aşı ile birlikte rakiplerimizden bir adım önde olduğumuzu düşünüyorduk uçuşlara kısıtlama geldi" dedi.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Ülkay Atmaca, Rusya’nın Türkiye’ye yönelik charter uçuşlarını 1.5 ay boyunca kısıtlama getirmesinin turizmcileri endişeye sevk ettiğini söyledi. Atmaca, Mayıs ayı sonuna kadar Türkiye’de turizmin olmayacağını vurguladı.

“Oteller bir bir kapanacak”
Rusya’nın kapanmasının özellikle otelcileri çok etkileyeceğini vurgulayan Ülkay Atmaca, "Önce Avrupa Hazirana kadar, şimdi de Rusya kapattı. Bu durumda açılmayı planlayan otellerin tamamının açılışlarını erteleyeceğini düşünüyorum. Açık olan otellerin bir kısmı da kapanacaktır. Çünkü bu dönemde Antalya’ya sadece Rus turist geliyordu. Mart sonunda kısa çalışma ödeneği bittiği için oteller personeli elde tutmak adına açılmaya başlamıştı. Otellerin açılmasının ana nedeni Rusların gelmesiydi. 10 Nisan’da bir günde Rusya’dan 37 uçak Antalya’ya geldi. Otelciler turistlerin geldiğini gördüğü için otelleri açmaya başlamıştı. Açık olan otellerin büyük kısmı bu durumda Ramazan Bayramı’na kadar kapatacaktır. Kısa Çalışma Ödeneği Nisan ve Mayıs ayları için tekrar geri getirildiği takdirde işletmeler ciddi avantaj sağlar. Avrupa ve Rusya pazarı açılıncaya kadar Kısa Çalışma Ödeneği ile sektöre destek olunmalı” diye konuştu.

“Mayıs ayı sonuna kadar Türkiye’de turizm olmayacak”
Mayıs sonuna kadar Avrupa ve Rusya’nın olmaması nedeniyle Türkiye’de turizmin yok denecek kadar az olacağına işaret eden Ülkay Atmaca, “19 aydır hiç açılmayan oteller var. Bu durum otelcileri çok kötü etkileyecek. 19 aydır hiç çalışmamış personel var. Ödeneğin kesilmesi ile hem çalışanın hem işletmelerin eli ayağı bağlı duruma geldi. Görünen o ki Mayıs ayı sonuna kadar Türkiye’de turizm olmayacak" şeklinde konuştu.


Güncel 13.04.2021 14:54:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi