Salgın sürecinde Türkiye'ye e-ihracat talebi arttı

Salgın sürecinde Türkiye

Salgın sürecinde Türkiye'ye e-ihracat talebi arttı

ISTANBUL (AA) - E-Ihracat Türkiye Baskani Mert Tanciger, pandemiyle birlikte e-ihracatta Türkiye'ye ciddi bir ilgi oldugunu belirterek, "Bu firsati dogru egitimler ve dijitallesmenin gereksinimlerini yerine getirerek sürdürülebilir hale getirmeliyiz." ifadesini kullandi.

Tanciger, yaptigi yazili açiklamada, dünyanin dengelerini alt üst eden Kovid-19 salgininin saglik, ekonomi ve sosyal alanlarda yeni bir dönemin baslangici oldugunu bildirdi.

Küresel ticaretin salgin nedeniyle durma noktasina geldigini, firmalarin özellikle dis ticarette e-ihracata ve sanal fuarlara yöneldigini anlatti.

E-Ihracat Türkiye'nin, ülkenin toplam ihracatina sürdürülebilir katki amaciyla kuruldugunu aktan Tanciger, su açiklamalarda bulundu:

"Halihazirda ihracat yapan ve ihracattaki payini daha önce girmedigi pazarlara girerek büyütmek isteyen, ihracata baslamak isteyen ama daha önce deneyimi olmamis KOBI ve büyük ölçekli tüm kurumlara hizmet veriyoruz. E-Ihracat Türkiye, ihracatin en yeni, en teknolojik boyutu olan e-ihracat alaninda danismanlik ve hesap yönetimi hizmetlerini aktif olarak veriyor. Buna ek olarak e-ihracatin bilinirliligini artirmak amaciyla da egitim, toplanti ve webinarlar düzenliyor, hedef kitleye ulasmayi saglayacak is birlikteliklerine imza atiyor."

Tanciger, e-ihracat'in, Türkiye'de pandemiyle beraber yeni yeni ilgi görmeye basladigini belirterek, "Biz e-ihracati tanitmak ve faydalarini anlatmak için yaptigimiz çalismalarla daha genis kitlelere ulasip e-ihracat yapan sirket ve kurumlarin sayisini artirirken Türkiye ekonomisinin ihracat hacminin artirmasina da katkida bulunmayi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.

Pandemiyle birlikte Türkiye'ye e-ihracatta ciddi bir ilgi oldugunu aktaran Tanciger, "Bu firsati dogru egitimler ve dijitallesmenin gereksinimlerini yerine getirerek sürdürülebilir hale getirmeliyiz." açiklamasinda bulundu.


- e-ihracatta en çok talep gören ürünler


Mert Tanciger, dünyanin her bölgesinin farkli dinamiklere sahip oldugunu kaydederek, su bilgileri verdi:

"Her ülke için yürütülecek operasyon farkli bir strateji gerektiriyor. Kurumlarin bizi tercih etmesindeki en büyük avantaj ögrenme. E-ihracat yapilan ülkeler dedigimizde bir ayrim daha yapmamiz gerekiyor, o da hangi pazar yeri üzerinde e-ihracat yapildigi. Eger Amazon üzerinden satis yapilacaksa, Amazon'un operasyonunun oldugu ülkelerle sinirlisiniz diyebiliriz. Alibaba, EBAY gibi daha çok B2B seviyesinde iliskilerin yürütüldügü global pazar yerlerinde ise durum farkli, bu platformlarda tüm dünyadan alicilara hizmet veriliyor."

Tanciger, sektöre ve ürüne göre talep gelen ülkelerin farklilik gösterdigini kaydederek, pandemi nedeniyle Çinli üreticilere olan talebin düsmesinin Türkiye için firsat olusturdugunu bildirdi.

Türkiye'den e-ihracat yoluyla her kategoriden ürünün ciddi satis rakamlarina ulastigini aktaran Tanciger, "B2C için en çok satanlar arasinda ev tekstili, taki, kozmetik, deri ve ofis malzemelerini görüyoruz. B2B alaninda ise tekstil, kuru gida ve bakliyat gibi ürünler tercih ediliyor." açiklamasinda bulundu.



Politika 14.09.2020 13:38:48 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı