Samsun’da 14 mahalle sandık başında

Samsun’da 14 mahalle sandık başında

Samsun’da 14 mahalle sandık başında

Samsun’da 14 mahalle muhtarlık ara seçimi, 1 mahalle ise ihtiyar heyeti ara seçimi için sandık başına gitti.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ‘yapılacak seçimler’ alanında ‘muhtarlık’ ve ‘ihtiyar heyeti’ seçimlerinin yapılacağı mahalleleri ve tarihlerini açıklaması üzerine Samsun’da 14 mahallede ara seçim heyecanı yaşanıyor. 1 mahallede sadece ihtiyar heyeti seçimi, diğer 1 mahallede ise hem muhtarlık hem de ihtiyar heyeti ara seçimi yapılıyor.
Samsun’da 18 yıldır 19 Mayıs Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten Güven Öztürk’ün 17 Şubat tarihinde korona virüsten hayatını kaybetmesi sebebiyle mahalleli, yeniden seçime gitti. Muhtar adayları Ayperi Türkoğlu, Burçin Karadağ, Öznur Dumlupınar’ı sabahın ilk saatlerinde seçim heyecanı sardı. Toplam 3 bin 534 nüfusu olan 19 Mayıs Mahallesi’ndeki mahalli idareler muhtarlık ve ihtiyar heyeti/meclisi üyeliği seçimlerinde 1900 seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti.
Muhtar adayı Öznur Dumlupınar, "Eski muhtarımız Covid-19’dan dolayı vefat etti. O yüzden mahalleli olarak yeniden seçime gidiyoruz. Ben de azasıydım. Güven ortamından seçimimizi yapıyoruz. Sabahın erken saatlerinde seçimimiz başladı. Şu anda 2010 seçmenimiz var. Çok heyecanlıyım" dedi.
Muhtar adayı Burçin Karadağ da, "Muhtarımız vefat etti, Allah rahmet eylesin, iyi bir insandı. Ben de iddialıyım. Muhtarlığı güzel bir şekilde devam ettireceğime inanıyorum. Adaletli bir seçim olsun" diye konuştu.
Muhtar adayı Ayperi Türkoğlu ise "Muhtarımızın vefatı ile birlikte yeniden bir ara seçim gerçekleşiyor. İlgi hayli var, kazanacağıma inanıyorum. Ben çok geç öğrendim, diğer adaylar daha organize çalıştılar. Çok heyecanlıyım, adil bir seçim olsun, demokratik bir seçim olsun. Her şeyden önce hayırlısı olsun, bizim için, mahallemiz için" şeklinde konuştu.


Güncel 6.06.2021 12:20:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: