Sıcak ve nemden bunalan hayvanlara buzlu meyve kokteyli

Sıcak ve nemden bunalan hayvanlara buzlu meyve kokteyli

Sıcak ve nemden bunalan hayvanlara buzlu meyve kokteyli

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doga Parki'ndaki sicak hava ve yüksek nem nedeniyle hareket kabiliyetleri azalan hayvanlar, buzlu meyve kokteyli ve suyla serinletiliyor.

Agirladigi turist sayisi bakimindan "turizmin baskenti" olarak nitelendirilen Antalya'da, sicak ve ve yüksek nem günlük yasamin yani sira Antalya Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doga Parki'ndan 140 türden 1500 hayvani da olumsuz etkiliyor.

Hava sicakliginin 35, nem oraninin ise ortalama yüzde 70'e ulastigi hayvanat bahçesinde, görevliler bunalan hayvanlari serinletmek için büyük çaba sarf ediyor.

Görevliler, büyük bir titizlikle hayvanlara buzlu ve soguk meyve kokteylleri hazirliyor.

Her hayvanin beslenme aliskanliklarina göre farkli meyvelerin konuldugu buz kaliplarindaki meyve kokteylleri, hayvanat bahçesi sakinleri için lezzetli bir alternatif olusturuyor.

Hayvanlarin ayrica kafeslere konulan fiskiye sistemi, havuzlar, koyu gölgelik alanlar araciligiyla da serinlemeleri saglaniyor.

- "Yazin sulu sebze ve meyveler veriyoruz"

Hayvanat Bahçesi Müdürü Aygül Arsun, barinaklari dizayn edilirken Antalya'nin sicagini da göz önüne aldiklarini söyledi.

Her barinakta gölgelik alanlar ile fiskiyelerin bulundugunu belirten Arsun, hayvanlarin aliskanliklarina göre çamur havuzlari, toprak alanlari ve havuzlar oldugunu dile getirdi.

Arsun, ayilarin havuza girerek, geyiklerin çamura sürtünerek derilerini günesten koruduklarini söyledi.

Hayvanlara kalorisi düsük meyve ve kurutulmus otlardan "yaz diyeti" uyguladiklarini da belirten Arsun, söyle konustu:

"Beslenme rejimlerine yaz aylarinda degistiriyoruz. Yazin sulu sebze ve meyveler veriyoruz. Karpuz, muz, seftali, elma, üzüm gibi meyveleri buz kaliplari içerisinde veriyoruz. Hem oyalaniyorlar, hem de serinliyorlar. Ot ve etle beslenen hayvanlar için de özel önlemler aldik. Kurutulmus yonca ve otlar veriyoruz. Etçil hayvanlara da yagli kirmizi ve beyaz etleri azalttik. Sicakta çok fazla hareket etmek istemedikleri için yediklerini eritmekte güçlük çekmesinler diye bunu yapiyoruz. Aldigimiz önlemler sayesinde hayvanlar zorluk yasamiyor. Bu yil dünyaya gelen üçüz ayilar da sevimlilikleriyle dikkati çekiyor. Yavrular havuzda gün boyunca serinliyorlar. Birbirleriyle oynuyorlar. Üçüzler için isim anketi açacagiz. Isimlerini Antalyali çocuklar koyacak.

Yeni tip koronavirüs tedbirlerini üst seviyede tuttuklarini anlatan Arsun, hayvanat bahçesinde maske kullanma sarti oldugunu, her yere el dezenfektani yerlestirdiklerini kaydetti.



Yurt Dünya 9.08.2020 10:58:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya Ticaret Borsası'nda zeytin ve zeytinyağı sektörü değerlendirildi

2

Adana'da sulama kanalına devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

3

Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu itfaiye personeliyle bir araya geldi

4

Mersin'de konteyner evde çıkan yangın söndürüldü

5

TCG Karadeniz Ereğli gemisi, İskenderun'da ziyarete açıldı

6

Mersin'deki cinayet ve yaralamayla ilgili bir şüpheli tutuklandı

7

İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan'dan ayrılan yabancı uyruklular gemiyle Mersin'e geldi

8

GÜNCELLEME - Adana'da depremde 96 kişinin öldüğü apartmanın müteahhidine 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis

9

Koçtaş'tan Düzce'ye depo yatırımı

10

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde 12 binin üzerinde izleyiciye ulaşıldı