Sinan Ören'in yeni hedefi 400 metre engellide Türkiye rekoru

Sinan Ören

Sinan Ören'in yeni hedefi 400 metre engellide Türkiye rekoru

MERSIN (AA) - SERKAN AVCI - Mersin'de yapilacak Olimpik Deneme Yarismalari'nda ter dökecek milli atlet Sinan Ören, 23 yas alti erkekler 400 metre engelli kategorisinde Tuncay Örs'e ait 13 yillik Türkiye rekorunu kirmayi hedefliyor.

Ankara'da 18-19 Temmuz'da sezonun ilk açik saha yarismalarinin düzenledigi Ali Naili Moran Atletizm Pisti'nde mücadele eden 22 yasindaki milli sporcu, olimpiyat üçüncüsü Yasmani Copello'nun da kostugu 300 metre yarisini 32.46'lik derecesiyle kazandi.

Sinan Ören bu zamaniyla, dünya sampiyonu unvanina sahip Ramil Guliyev'in, Isveç'in Karlstad kentinden düzenlenen Folksam Grand Prix 2016 yarislarindaki 32.61'lik Türkiye rekorunu geçmeyi basararak, yeni rekortmen oldu.

Derecesi ayni zamanda 23 yas alti Türkiye rekoru olarak da kayitlara geçen Sinan, büyük sevinç yasadi.

Belarus'un Minsk kentinde 31 Temmuz- 2 Agustos tarihlerinde gerçeklesen Uluslarasi Atletizm Yarismalari'nda yarisan Sinan Ören, sampiyonanin ilk gününde 400 metre seçmesini 46.98 ile kazanip, en iyi derecesini 47 saniyenin altina indirmeyi basardi.

Milli sporcu, organizasyonun ikinci gününde de derecesini 46.95'e çekerek iki kez PB (personal best) yapip, sampiyonayi ikincilikle tamamladi.

Mersin'de 6-7 Agustos tarihlerinde gerçeklestirilecek Olimpik Deneme Yarismalari'na katilacak Sinan, organizasyonun ikinci gününde 23 yas alti erkekler 400 metre engelli kategorisinde Tuncay Örs'e ait 13 yillik Türkiye rekorunu kirmayi hedefliyor.


- Sinan Ören: "Ben inaniyorum ki çok iyi bir derece gelecek"


Milli atlet Sinan Ören, AA muhabirine, çok iyi bir sezon geçirdigini anlatti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde çalismalarina ara vermeden devam ettigini anlatan Sinan Ören, "Sezon istedigim gibi geçiyor. Planladigim strateji dogrultusunda ilerliyor ve hedeflerime ulasiyorum." dedi.

Sinan, son dönemlerde yakaladigi çikisla rekorlarla dolu bir sezon geçirdigini belirterek, basarisinin kendisine moral verdigini aktardi.

Hedeflerini büyüterek yoluna devam ettigini vurgulayan milli sporcu, sunlari kaydetti:

"Siradaki hedefim Mersin'de düzenlenecek Olimpik Deneme Yarismalari'nda 400 metre engellide Tuncay Örs'e ait Türkiye rekorunu kirmak. Tuncay Örs'ün rekoru 50.70, ben en son 50.75 kosmustum. Su anki durumuma bakildiginda rekorun gelecegini görüyoruz. Rekoru kirmak için durmadan çalisiyorum. Ben inaniyorum ki çok iyi bir derece gelecek. Kendi sehrimdeyim, dogup büyüdügüm topraklarda ev sahibiyim. Benim tam olarak kirmak istedigim rekor buydu. Rekor gelirse tüm sezonun stresini, baskisini üzerimden atip, çok mutlu olacagim."




Bölgeden 7.08.2020 11:33:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

2

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

3

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

4

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

5

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

6

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

7

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

8

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

9

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

10

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi