Sincan Belediyesinden uygulamalı geri dönüşüm eğitimi

Sincan Belediyesinden uygulamalı geri dönüşüm eğitimi

Sincan Belediyesinden uygulamalı geri dönüşüm eğitimi

Sıfır atık konusunda yaptığı örnek çalışmalarla ödüle layık görülen Sincan Belediyesi, geri dönüşüm bilincini gençlere uygulamalı olarak anlatıyor. “Sıfır Atık Eğitim Merkezi”ni ziyaret eden vatandaşlar, organik atıkların gübreye dönüşümünü görme fırsatı yakalıyor, atıkların toplanması konusunda bilgilendiriliyor.
Gençlerin ve çocukların bilinçlenmesi için okullara 40 adet mini kompost makinesi hediye eden Sincan Belediyesi, ilçe geneline 74 adet atık getirme merkezi yerleştirdi. Bu işin eğitim ayağına da önem veren Sincan Belediyesi, “Sıfır Atık Eğitim Merkezi”ni ziyaret eden vatandaşlara uygulamalı eğitim veriyor. Organik atıkların kompostlama işleminden sonra gübreye dönüşümü uygulamalı olarak gösteriliyor. Ayrıca merkezde Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından üretilen mobil atık getirme merkezi prototipleri, bitkisel atık yağ kumbarası, odun parçalama makinesi, bayat ekmek kumbarası, mini kompost makineleri, kedi-köpek mama kumbarası, kuş yuvaları, pil kumbarası da ziyaretçilere tanıtılıyor ve bilgilenmeleri sağlanıyor.
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Bizim için sıfır atık basit bir kavram değil, bir yaşam şeklidir. Tüm atıkları hammadde ve yeni ürünlere dönüşecek bir kaynak olarak görüyoruz. Yaptığımız çalışmalarda atıkların kaynağından ayrıştırılması ve geri dönüşüme girmesiyle, daha yaşanabilir bir çevre, daha güçlü bir ekonomi hedefliyoruz. 2 yılda 100 bin kişiye eğitim verdik, Sincan’da kişi başına günlük 1,2 kg olan atık miktarını bu eğitim süreciyle 0,80’lere düşürdük. Bunu daha ileriye taşıma niyetindeyiz. Sıfır Atık Eğitim Merkezimizi maske takarak ve sosyal mesafe kuralına uyarak ziyaret edebilir ve çalışmalar hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu işi hep beraber daha iyi bir noktaya taşıyacağımızı ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.


Güncel 10.07.2020 10:40:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi