Şirket içi dijital uygulamalar salgınla mücadelede firmalara büyük fayda sağlıyor

Şirket içi dijital uygulamalar salgınla mücadelede firmalara büyük fayda sağlıyor

Şirket içi dijital uygulamalar salgınla mücadelede firmalara büyük fayda sağlıyor

ISTANBUL (AA) - MEHMET FATIH ERDOGDU - Borusan Mannesmann Dijital Teknolojiler Genel Müdür Yardimcisi Muammer Kizilaslan, salginla mücadelede sirketleri için gelistirdikleri "Saglik Olsun" uygulamasina iliskin, "Çalisanlarimizin sagligini korumamiza, pozitif psikoloji yaratmaya, is yerlerimizi pandemiye karsi daha güvenli bir hale getirmemize ve kurumsal düzeyde is sürekliligimizi korumamiza çok önemli katkida bulunuyor." dedi.

Kizilaslan, AA muhabirine yaptigi degerlendirmede, salginin baslarinda gelistirdikleri Saglik Olsun uygulamasina iliskin deneyimlerini aktardi.

Uygulamanin, teknolojik çözümlerin sundugu fayda açisindan örnek teskil ettigini belirten Kizilaslan, "Bu uygulama, çalisanlarimizin sagligini korumamiza, pozitif psikoloji yaratmaya, is yerlerimizi pandemiye karsi daha güvenli bir hale getirmemize ve kurumsal düzeyde is sürekliligimizi korumamiza çok önemli katkida bulunuyor." seklinde konustu.

Kizilaslan, uygulamanin yararlarina iliskin, "Ilk kurguladigimizda, olasi vakalarin temasli taramalari için neredeyse bir gün harciyor ve 'Acaba birini atladik mi?' endisesi tasiyorken, simdilerde en geç yarim saat içerisinde tüm temasli vakalari tespit edebiliyoruz. Özellikle vakalarin arttigi bu dönemde, semptom gösteren süpheli vakalari veya aile,arkadas,çevreden temasli çalisanlarimizi önceden tespit etmek, diger çalisanlara olasi bir bulasma riskini engellemek ve karantinaya zamaninda almakta yüzde yüz iyilesme sagliyoruz." diye konustu.


- "260 bin anket, 4 milyon soru cevaplandi"


Ellerindeki verilere göre uygulamalarinin benimsendigini ve etkin bir sekilde isledigini kaydeden Kizilaslan, çalisanlarla iletisimi güçlendirmek için üst yönetim ve her düzeydeki diger yöneticilerle sirket içindeki iletisimlerini dijital platformlar üzerinden sagladiklarini ifade etti.

Dijitallesme ile ilgili çalismalarina dört farkli perspektiften yaklastiklarini dile getiren Kizilaslan, "Müsteri odaklilik, operasyonel mükemmellik, insan ve kültür, son olarak da süreç ve organizasyon. Insan ve kültür alaninda 'dijital mindset' olusturmak için farkli inisiyatifler baslattik. Bunlara örnek olarak dijital çözümler üzerinde çalisan gönüllülük ekiplerimizden, hayat boyu ögrenme misyonumuzdan, disiplinler arasi çalismalarimizdan ve çevik yazilim gelistIrme (Agile) yaklasimlardan bahsedebiliriz. Bu uygulamalar sayesinde oldukça büyük bir gelisim kaydettik." dedi.

Saglik Olsun uygulamasini mayista ilk defa kullandiklarinda yasananlara deginen Kizilaslan, "Erken semptom tespiti için uygulamamizin anket kisminin her gün kesintisiz doldurulmasi gerekiyor. Bunun bir aliskanlik haline gelmesi her yeni aliskanlikta oldugu gibi belirli bir zaman aldi. Biz sirket olarak pes etmeyerek ve uygulamanin kullanimini oldukça kullanici dostu tasarlayarak çalisanlarin kabullenmesini sagladik. Ayrica kullanimi Is güvenligi kurali olarak tanimlamamiz da bu sürece katkida bulundu." ifadelerini kullandi.

Kizilaslan, bu uygulamayla bugüne kadar yaklasik 260 binin üzerinde anketin yanitlandigini vurgulayarak, "4 milyona yakin soru cevaplandi ve hekimlerimiz her bir çalisanimiz ile en az bir kere görüsme yapti. Bugüne kadar servise binerken kullanmak üzere toplam 192.642 QR kod üretildi."dedi.


- "Ihtiyaç duyan herkesle paylasmaya haziriz"


Saglik Olsun uygulamasiyla is yeri hekimlerinin üstünden büyük bir is yükünü aldiklarini belirten Kizilaslan, sunlari söyledi:

"Artik hekimlerimiz ihtiyaci olabilecek kisilere daha kisa sürede ulasabiliyor. Uygulamamizla bu zor dönemde elde ettigimiz basarinin temelinde, çalisanimizi koruma ve destek olma kararliligimiz, hizli çözüm üretmek ve çalisan iletisimi büyük rol oynuyor. Çelik sektöründe dijitallesmeyle ilgili ciddi çalismalar yapildigini görüyorum. Her ne kadar baska sektörlerde oldugu gibi yikici yüzüyle henüz bize ulasmamis olsa da farkindalik üst düzeyde. MESS Teknoloji Merkezi’ni ziyaret ettim ve dünyada benzeri olmadigini düsünüyorum. Özellikle endüstri 4.0 altinda tanimlayabilecegimiz üretim odakli dijital çalismalar iç acici ve ilgilenen sirketlere bilgi edinmek için güzel bir imkan sagliyor. Pandeminin, dijital dönüsümün katalizörü oldugunu görüyoruz."

Firmalarinin Türkiye’nin bel kemigini olusturan sanayi sirketlerinden biri olduguna deginen Kizilaslan, "Dolayisiyla çarklarin dönebilmesi için çalisanimizi en üst seviyede koruyarak üretime devam etmek zorundayiz. Uygulamamizin bütünsel yaklasimiyla bizden kaynaklanan bir aksaklik yasamadik. Mobil uygulamamiz is dünyasinin da oldukça ilgisini çekti. Bundan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Saglik Olsun, çalisan sagligindan ödün vermeden, daha güvenli sekilde çalismamiza ve bu süreci yönetmemize yardimci oluyor. Böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyan tüm kurumlara destek olmaya ve bilgi birikimimizi paylasmaya haziriz." dedi.

Kizilaslan, sirket içi egitimlerini de "Techstation" adli platformda birlestirdiklerini belirterek, "Egitim ve Gelisim Birimi tarafindan yönetilen bu platformda çalisanlarimiz için gelisim plani olusturuluyor ve her çalisanin almasi gereken egitimler o çalisana atanarak tamamlaniyor. Ayni zamanda her bir çalisan kendisi için ihtiyaç duydugu egitimi bu portal üzerinden talep edebiliyor ya da böyle bir egitim modülü varsa seçim yaparak alabiliyor. Egitimlerin içerikleri konunun uzmani olan egitmenler tarafindan hazirlaniyor ve her egitim sonunda sinav yapiliyor." diye konustu.


- "Olasi tüm dogal afetler için hazirlandi"


Iklim degisimi ve kutup buzlarinin erimesi gibi nedenlerle salgin ve dogal felaketlerin artmasinin öngörüldügünü hatirlatan Kizilaslan, "Olasi bir büyük deprem önümüzdeki 20 yil içinde Istanbul için bekleniyor. Dolayisiyla Saglik Olsun uygulamamizi bunlari öngörerek gelistirdik. Özellikle is güvenligi alaninda farkli gelistirmelerde bulunduk. Örnegin olasi bir deprem durumunda bir bileklik sayesinde toplanma alaninda bulunun tüm çalisanlari anlik tespit edebiliyoruz." dedi.

Ayni bileklik üzerinde bulunan ilk yardim tusu ile, çalisanlarin anlik yardim talebinde bulunabildigini aktaran Kizilaslan, "Üç eksenli ivme jiroskop ile düsme ve hareketsizlik durumunda, çalisanimiza aninda ulasabiliyoruz. Kovid-19’a karsi mücadele olarak baslattigimiz bu çalismanin, çok kapsamli bir çözüme dönüstügünü söyleyebilirim." seklinde konustu.



Politika 18.11.2020 12:11:58 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı