Tarsus Belediyesinden en düşük maaş 5 bin 200 lira oldu

Tarsus Belediyesinden en düşük maaş 5 bin 200 lira oldu

Tarsus Belediyesinden en düşük maaş 5 bin 200 lira oldu

Tarsus Belediyesinde en düşük maaşın, KHK kapsamında çalışanların sosyal hakları da dahil olmak üzere 5 bin 200 lira olduğu bildirildi.
Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalandı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından imzalanan sözleşmeye göre, 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan belediye çalışanlarının sosyal hakları da dahil olmak üzere alacakları en düşük maaşı 5 bin 200 TL oldu.
Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı ve yüksek enflasyondan çalışanlarının en az şekilde etkilenmesini sağlayacaklarını belirten Bozdoğan, "Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyon herkesin malumudur. Belediye olarak üstümüze düşen sorumluluklardan biri de çalışanlarımıza, mesai arkadaşlarımıza hak ettiği değeri vermek. Mesai arkadaşlarımla beraber yaşadığımız bu kent için birlikte çalışıyor, birlikte üretiyoruz. Yerel yönetim olarak çalışma sorumluluğumuzu yerine getirirken, personellerimiz için de imkanlar ölçüsünde en iyi çalışma şartlarını oluşturmaya gayret ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışanlarımızın hakları konusunda her zaman hakkaniyetli olmaya çalıştık. Bu kapsamda 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan mesai arkadaşlarımızın asgari ücretini 5 bin 200 TL olarak belirledik. Değerli sendika temsilcilerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, sözleşmemizin herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Güncel 16.01.2022 13:39:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi