Tarih: 10.12.2020 00:35

TELLİOĞLU’NUN İNSAN HAKLARI MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı İlter Tellioğlu, 10 Aralık Temel İnsan Hakları günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca, 10 Aralık 1948 yılında kabul edilen ‘İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ ile birlikle kişilerin temel haklarının güvence altına alındığını dile getiren Tellioğlu, günümüzde bu beyannamenin uygulanmasında hala eksiklikler olduğunu ifade etti.

Bireylerin dili, dini, rengi, siyasi görüşü, cinsiyeti ne olursa olsun aynı haklara sahip olması gerektiğini vurgulayan Başkan Tellioğlu “Bireylerin temel hakları her ne olursa olsun eşit tutulmalı. Günümüzde baktığımızda medeniyet dersi veren bazı ülkelerde bireylerin aynı haklara sahip olmadığını görüyoruz.  Bu eşitsizlikleri gören diğer devlerinde üç maymunu oynadığını görüyoruz. Haksızlık karşısında susmak, görmemezlikten gelmek bizlere yakışmaz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün milletlerinve bireylerin eşit olması gerektiğini partimizin ilk kurulduğu günden itibaren vurguluyoruz. Bu vesileyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününün 72. Yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor ve tüm dünya haklarının kardeşçe yaşadığı, hoşgörünün ve saygının egemen olduğu bir dünya diliyorum” dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —