TPF heyetinden İçişleri Bakanı Soylu'ya ziyaret

TPF heyetinden İçişleri Bakanı Soylu

TPF heyetinden İçişleri Bakanı Soylu'ya ziyaret

ISTANBUL (AA) - Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) heyeti, Içisleri Bakani Süleyman Soylu'yu makaminda ziyaret etti.

Federasyondan yapilan açiklamaya göre, TPF Baskani Ömer Düzgün baskanligindaki heyet, Soylu'ya, Içisleri Bakanligi'nda ziyarette bulundu.

Türkiye'nin her bölgesinde 4 bini askin satis noktasiyla hizmet veren TPF üyeleri, ziyarette, pandemi sürecindeki çalismalarini, alinan önlemleri ve Kovid-19'un perakende sektörüne etkilerini Bakan Soylu ile paylasti.

Görüsmeye Düzgün'ün yani sira TPF Genel Sekreteri Vahdet Sarikaya, TPF Baskan Yardimcisi Ali Kaya, TPF Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Güzeldere, TPF Genel Koordinatörü Tugba Camuzoglu, Ankara PERDER Baskani Ahmet Karagöz ve Ankara PERDER Koordinatörü Derya Yener katildi.

TPF Baskani Düzgün, görüsmeye iliskin yaptigi degerlendirmede, pandeminin baslangici olan marttan bugüne perakende sektörünün süreç yönetimini basarili bir sekilde sürdürdügünü bildirdi.

Tüketicilere kesintisiz, güvenli ve hizli bir sekilde hizmet vermeye devam ettiklerini aktaran Düzgün, lojistik ve satis kanallarindan market raflarina kadar tüm hijyen tedbirlerinin titizlikle uygulandigini vurguladi.

Düzgün, tedarik zincirinde herhangi bir aksama olmamasi için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Sonbahar ve kis döneminde olasi vaka artisina yönelik alinmasi gereken tedbirler ve olasi durumlara yönelik çözüm önerilerimizi alternatifleriyle hazirladik. Bu çalismalarimizi, Kovid-19 pandemisinin perakende sektörüne etkilerini, ideal perakende sistemi için planladigimiz çalismalari ve hedeflerimizi Bakanimiz ile paylastik."


- Yerel marketlerin talepleri


TPF Baskani Düzgün, marttan bugüne salgina yönelik alinan tedbirler kapsaminda market magazalarinin çalisma saatleri ve kosullariyla ilgili bilgi verdi.

Düzgün, "Üyelerimizin ve sektör çalisanlarimizin ortak görüsü; çalisma saatlerinin 08.00-22.00 olarak belirlenmesi, bu saatler disinda magazalarin hizmete ara vermesi, pandemi sürecinde ise kapanis saatlerinin esnek tutulmasi olarak öne çikiyor. Ayrica içinde bulundugumuz pandemi sürecinde yüksek riskli kosullarda emek veren çalisanlarimiz endiseli. Personellerimiz üst düzey önlemlerle görevlerine devam etseler de olasi bir bulasmada 14 gün, belki de daha fazla bir süre islerine devam edemeyecek." ifadelerini kullandi.

Içinde bulunduklari süreçte personelin görevine saglikli bir sekilde devam etmesi, magazalarda uzun soluklu çalismalari saglamak ve istihdam kalitesini yükseltmek için bazi önlemlerin hayata geçmesi gerektigini vurgulayan Düzgün, su degerlendirmelerde bulundu:

"Avrupa'nin birçok ülkesinde oldugu gibi, magazalarin pazar günleri kapali olmasi istihdam kalitesini yükseltecegi gibi perakende sektörünün kurucu ve en küçük yapi tasi olan bakkal esnafinin da rekabet gücünü artiracaktir. Türkiye'nin geleneksel bir is kolu olan bakkaliye sektörünün devami için TPF olarak öncü kararlar almaya haziriz."



Politika 14.09.2020 14:09:09 0

İlginizi Çekebilir

1

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

2

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

3

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

4

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

5

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

6

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

7

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı

8

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Adana'da iftar programına katıldı:

9

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, şoför esnafıyla buluştu:

10

Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan adayı Kolpak, basın toplantısı düzenledi: