Turizm sektöründe "Rus pazarı" sevinci

Turizm sektöründe

Turizm sektöründe "Rus pazarı" sevinci

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Geçen yil 5 milyon 582 bin 763 Rus misafirle tüm zamanlarin rekorunun kirildigi Antalya'da turizmciler, Rusya'dan Türkiye'ye uçuslarin baslayacak olmasinin sevincini yasiyor.

AA muhabirinin, Antalya Il Kültür ve Turizm Müdürlügü verilerinden derledigi bilgiye göre, 2015'te 2 milyon 838 bin 134, 2016'da 492 bin 349, 2017'de 3 milyon 796 bin 374 Rus turist Antalya'ya geldi.

Turizm kentini, 2018'de 4 milyon 803 bin 860, geçen yil ise 5 milyon 582 bin 763 Rus misafir ziyaret etti. Kente geçen yil gelen 15 milyon 644 bin 108 turistin yüzde 35'ini olusturan Ruslar, en çok deniz, kum ve günes tatilini tercih ediyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayisiyla yogun tedbirlerin alindigi tesislerde, Rusya'dan Istanbul ve Ankara'dan sonra Antalya'ya da 10 Agustos'ta charter uçuslarin baslamasi bekleniyor.

Istanbul ve Ankara'ya gelen bazi Ruslarin tarifeli uçaklarla tatil için Antalya'ya geldigi belirtildi.

- "Rusya kaynak pazarimiz"

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi Baskani Erkan Yagci, AA muhabirine yaptigi açiklamada, turizmin iç pazarla basladigini, Ukrayna ve Ingiltere basta olmak üzere bazi ülkelerden uçuslarin baslamasiyla dis turizm hareketliliginin de oldugunu söyledi.

Rusya'nin hem Türkiye hem Antalya için birinci kaynak pazar oldugunu vurgulayan Yagci, sunlari kaydetti:

"Bizim için çok önemli bir pazar. Rusya'dan, Istanbul ve Ankara uçuslari basladi, 10 Agustos itibariyla da Antalya'ya charter uçuslari baslayacak. Bu mutlaka dis turizm anlaminda özellikle Antalya bölgesinde bir hareket saglayacak. Almanya'dan seyahat uyarisinin kaldirilmasi noktasinda beklentimiz vardi. Almanya ile baslayip, diger Avrupa ülkelerinde de bu uyarinin kaldirilip Avrupa bölgesinde bir turizm hareketliliginin agustosta baslamasini öngörüyoruz."

Isletmelerde Kovid-19 dolayisiyla tüm tedbirleri aldiklarina dikkati çeken Yagci, en önemli önceliklerinin, saglikli turizm hizmeti sunmak oldugunu belirtti.

- "Rus misafirler, 'her sey dahil'i seviyor"

Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi (POYD) Baskani Ülkay Atmaca da Kurban Bayrami'nda iç pazardaki hareketliligin, sektöre can suyu oldugunu dile getirdi.

Rusya pazarinin önemine isaret eden Atmaca, "Antalya'ya, Rusya'dan uçuslarin baslamasiyla sektörde hareketlilik yasanacak. Ruslar, Antalya'da tatil yapmayi çok seviyor." dedi.

Türkiye Turizm ve Gelistirme Ajansi Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kinay ise Rus misafirlerin en çok "her sey dahil" sistemini tercih ettigini, dolayisiyla Antalya'ya yogun ilgi gösterdigini kaydetti.



Politika 2.08.2020 11:12:06 0
Anahtar Kelimeler: turizm sektöründe "rus pazarı" sevinci

İlginizi Çekebilir

1

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu:

2

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da iftar programında konuştu:

3

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

4

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

5

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

6

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

7

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

8

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

9

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı

10

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Adana'da iftar programına katıldı: