"Turizmin başkenti" Antalya, 170 ülkeden 2 milyon misafiri ağırladı

"Turizmin başkenti" Antalya, 170 ülkeden 2 milyon misafiri ağırladı

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Saglikli ve güvenli tatil imkani sunan Antalya, Rusya, Ukrayna, Almanya, Ingiltere, Polonya basta olmak üzere 170 ülkeden 2 milyon 3 bin 946 misafir agirladi.

Kültür ve Turizm Bakanliginin koordinasyonunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde baslatilan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programi" kapsaminda kentteki birçok tesis, sertifikayla hizmet sunuyor.

Alinan tedbirler sayesinde güvenli ve saglikli turizm hizmeti veren Antalya, salgin sürecinde de turistlerin ilk tercihleri arasinda yer aliyor.

Denizin, kumun, günesin tadini çikararak, her türlü imkanin sunuldugu lüks otellerde tatil yapan turistler, Gazipasa'daki Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'nden, Kas'taki Patara'ya kadar çok sayida tarihi mekanlari ziyaret etme imkani buluyor.

Tekne turlariyla koylari gezen, kendilerini Akdeniz'in serin sularina birakan turistler, ünlü plajlarda da güneslenmenin, kitap okuyup, yürüyüs yapmanin keyfini çikariyor. Kentin yöresel yemeklerini de tatma imkani bulan misafirler, yaptiklari alisverislerle esnafa da katki sunuyor.

Her yil milyonlarca turiste ev sahipligi yapan Antalya'yi, 1 Ocak-13 Eylül döneminde 2 milyon 3 bin 946 misafir ziyaret etti.

- En çok turist Rusya'dan

Antalya'ya en çok Rusya'dan turist gelirken bu ülkeden 703 bin 463, Ukrayna'dan 354 bin 518, Almanya'dan 239 bin 673, Ingiltere'den 148 bin 535, Polonya'dan 47 bin 909 turist olmak üzere Asya'dan Avrupa'ya, Balkanlardan Afrika'ya birçok bölgenin 170 ülkesinden misafir, kente geldi.

- "Istihdam sagliyor olmak en büyük basari"

Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi Baskani Ülkay Atmaca, AA muhabirine, 1 Haziran'da normallesme sürecinin baslamasiyla Hollanda, Ukrayna, agustosta ise Rusya, Almanya basta olmak üzere farkli ülkelerden misafirlerin geldigini söyledi.

Salgin sürecinde Türkiye'nin turist kabul ediyor olmasinin önemine isaret eden Atmaca, "Tüm destinasyonlar kapali, Türkiye'nin ve Antalya'nin açik olmasi sektörün çok büyük basarisi. Böyle bir salgin sürecinde, güvenli turizm sertifikasiyla alinan yolun ne kadar dogru oldugunu gösterdi. Rakamlardan ziyade otellerin açik olmasi, istihdam sagliyor olmak en büyük basari." diye konustu.

Atmaca, saglikli turizm sertifikasinin tatilciler tarafindan memnuniyetle karsilandigini, güvenli tatil imkani sunduklarini belirterek, "Temmuz ve agustosta bu kadar yogun degildi. Tatile gelenler saglikli turizm sertifikasi sayesinde mutlu döndükleri için talep bir anda yükselmeye basladi." dedi.

- "Ciddi rezervasyon aldik"

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Kavaloglu da saglikli turizmi ilk deneme yapan turistlerin, çok iyi reklam yaptigini söyledi.

Ülkelerine dönenlerin tekrar rezervasyon yaptirdigini, arkadaslarina önerdigini aktaran Kavaloglu, "Birçok ülkeden misafirlerimiz var. Tatil yapanlarin memnuniyeti sayesinde rezervasyonlarimiz artarak geldi. 'Is yerimden bile daha fazla tedbir almissiniz', 'Evimde bile bu kadar dikkat etmiyorum' diyen misafirlerimiz oldu. Dolayisiyla biz bu sene yurt içi pazardan da yurt disindan gelenlerden de çok ciddi rezervasyon aldik." ifadelerini kullandi.



Politika 19.09.2020 17:02:18 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı