"Turizmin başkenti"ne bir günde 9 ülkeden 36 uçak geldi

"Turizmin başkenti"ne bir günde 9 ülkeden 36 uçak geldi

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi Baskani Ülkay Atmaca, Antalya'ya 5 Temmuz'da charter seferleriyle 9 ülkenin 36 sehrinden misafir geldigini belirterek, "Bu Antalya için büyük bir basari." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanliginin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda belirledigi kriterlere göre yapilan hazirliklarin tamamlanmasiyla açilan tesisler, misafirlerini agirliyor.

Deniz, kum ve günesin yani sira kanyonlari, tarihi ve turistik mekanlariyla öne çikan Antalya, yeni normallesme sürecinde Kazakistan, Belarus ve Ukrayna basta olmak üzere farkli ülkelerden gelen turistlere ev sahipligi yapiyor.

Haziran ayinda 21 bin 44 yabancinin ziyaret ettigi kente, 1-7 Temmuz'da farkli ülkelerden 27 bin 83 yabanci turist geldi. Bunlarin 10 bin 498'ini Ukraynali turistler olusturdu.

Havalimanindan transfere, girisinden itibaren restorani, plaji, havuzu, sauna, masaj ve spor salonlarina kadar her bölümünde siki tedbirler alinan otellerde, turistlere saglikli turizm hizmeti sunuluyor.

Ukrayna pazariyla baslayan turizm hareketliliginin, uçus yasaklari kalkinca dünyanin farkli ülkelerinden gelecek turistlerle devam etmesi bekleniyor.

Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi Baskani Ülkay Atmaca, AA muhabirine, mart ayindan sonra ilk defa temmuz ayinda Antalya'ya yurt disindan gelen uçak sayisinin, yurt içinden gelen uçak sayisini geçtigini söyledi.

-"Hijyende, gida güvenliginde çok önde bir ülkeyiz"

Güvenli Turizm Sertifikasi'nin 50 oda ve üzerindeki tüm tesislerde zorunlu oldugunu hatirlatan Atmaca, "1 Temmuz'da Kazaklarla, Belarus ve Ukraynalilarla baslayan turist atagi devam ediyor. Bu süreçte, ilk hafta 10 binden fazla Ukraynali geldi ve ülkelerine mutlu döndüler. Biz ülke ve sektör olarak hijyende, gida güvenliginde çok önde bir ülkeyiz. Sertifikayla birlikte bu perçinlenmis oldu. Antalya'ya, 5 Temmuz'da charter seferleriyle 9 ülkenin 36 sehrinden misafir geldi. Bu Antalya için büyük bir basari." ifadelerini kullandi.

Seyahat yasaklarinin bitmesiyle Antalya'nin çok hizli toparlanma sürecine girecegini düsündügünü anlatan Atmaca, "Biz zaten sektör olarak çok öndeyiz. Hakikaten servis kalitesi, yapisal anlamda dünyanin birçok ülkesinden çok öndeyiz. Dolayisiyla çok özel bir sorun yasamadigi sürece Türkiye'ye gelen bir turistin, kötü tatil geçirmesi söz konusu olamaz. Bizim en büyük hedefimiz de tatilciyi ülkesine mutlu göndermek." diye konustu.

- "Yeni rezervasyon akislarimiz var"

Belek'te faaliyet gösteren lüks bir otelin genel müdürü Çaglar Bardakçi da otellerinde iç pazarin yani sira farkli ülkelerden turistlerin tatil yaptigini dile getirdi.

Tatilcilerin yeni dönemde de memnun ayrildigini aktaran Bardakçi, sunlari kaydetti:

"Temmuz dolulugumuz yüzde 20. Kovid-19 nedeniyle kapasitemizin yüzde 50'sinin üzerine çikmayi düsünmüyoruz. Açilmadan önce birçok tedbir aldik. Tatilciler, giristen itibaren tüm tedbirlere uyuyor, yogunluk olusmuyor. Tesisimizin alani çok genis oldugu için kalabalik durmuyorlar. Denize, havuza giriyorlar, tüm imkanlardan yararlaniyorlar. Su ana kadar kimse 'kurallardan dolayi rahat edemedik' demedi, herkes 'tatilde kendimi güvende hissediyorum' diyor. Yeni rezervasyon akislarimiz var."

Antalya'da tatil yapan turistlerden Julia Byhco ise güvenlikli tatil için her türlü tedbirin alinmasindan mutluluk duyduklarini, tatilde çok eglendiklerini söyledi.



Politika 9.07.2020 11:29:47 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı