Ukraynalılar için güvenli tatilin adresi yine Türkiye oldu

Ukraynalılar için güvenli tatilin adresi yine Türkiye oldu

Ukraynalılar için güvenli tatilin adresi yine Türkiye oldu

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Türkiye ile Ukrayna arasinda uçuslarin baslamasiyla Antalya'ya gelen uçaktaki turistler, "Türkiye'yi çok özlemistik, merhaba Türkiye" mesaji verdi.

Türkiye ile Ukrayna arasinda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda ara verilen uçuslar basladi.

Ukrayna'nin Harkov kentinden hareket eden SkyUp havayollarina ait içinde 189 yolcunun bulundugu uçak, saat 02.10'da Antalya Havalimani'na inis yapti.

Kovid-19 nedeniyle yogun tedbirlerin alindigi havalimanina aileleri veya arkadaslariyla gelen turistler, maske takarak uçaktan indi. Inerken, "Türkiye'yi çok özlemistik, merhaba Türkiye" diyen turistler, termal kameralardan geçti.

Belirli noktalara yerlestirilen dezenfektanlarla ellerini dezenfekte eden turistler, pasaport ve valiz islemlerinin ardindan servislerle konaklayacaklari otellere hareket etti.

Ayni havayolu firmasina ait, Zaporijya kentinden hareket eden ve içerisinde 132 Ukraynalinin bulundugu ikinci uçak da inis yapti. Bazi ailelerin, bebekleriyle tatile geldikleri görüldü.

- "Ilk uçusla geldigim için mutluyum"

Turistlerden Julia Volokita, AA muhabirine, Antalya'da daha önce dört kez tatil yaptigini söyledi.

Güzel bir tatil geçirecegini aktaran Volokita, "Türkiye'de tatil yapmayi seviyorum. Onun için sürekli Antalya'yi tercih ediyorum. Uzun karantina sürecinden sonra ilk uçusla Antalya'ya tatile geldigim için çok mutluyum." dedi.

Anna Byhcova ise dinlenmek, gezmek, denize girmek, güneslenmek için kente geldigini ifade etti. Ukrayna'dan 20 kisilik arkadas grubuyla geldigini vurgulayan Byhcova, "Otellerde tatil yapip, Türkiye'de turizmin güvenli oldugunu kendimiz deneyimleyip, herkese anlatacagiz." diye konustu.

- "Bugün 6 uçak gelecek"

Turistleri geleneksel kiyafetle karsilayan Ukrayna'nin Antalya Konsolosu Viacheslav Khomenko da Antalya'ya artik turistlerin gelmeye basladigini, hayatin normallestigini dile getirdi.

Herkesin kurallara uymasini isteyen Khomenko, "Türkiye, Kovid-19 için çok siki tedbirler aldi. Tüm turistlerin bu kurallara uymasini istiyoruz. Ukraynalilar, Antalya'yi çok seviyor. Her yil Ukrayna'dan gelen turist sayisinda yüzde 20 artis görüyoruz. Türkiye destinasyonu çok güvenli, otelleri çok kaliteli." ifadelerini kullandi.

Geçen sene ülkesinden Türkiye'ye 1,5 milyon turistin geldigini hatirlatan Khomenko, Ukraynalilarin her tatil planinda Türkiye'nin oldugunu vurguladi.

Ukraynalilarin 2,5 aylik dönemde Türkiye'yi çok özledigini anlatan Khomenko, "Ilk uçak Antalya'ya inis yapti. Bugün sadece SkyUp havayolu sirketimizin 6 uçagi gelecek. Baska sirket ve acentelerin direkt ve charter uçuslari da basladi." bilgisini verdi.

- "Ukrayna'da, tatilden dönenlere karantina uygulanmayacak"

Khomenko, Türkiye'nin dünyada önemli bir turizm merkezi olduguna isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Ukrayna'dan gelenler çok sevinçli. Bu bir baslangiç, uçuslar devam edecek. Iki ülke arasinda anlasma var. Direkt ve charter uçuslar basladi. Otellerde yeni kurallar var. Koronavirüs devam ediyor. Ukraynali turistler kurallara uyarsa hiçbir sikinti olmaz. Çok daha fazla turist gelir. Ukrayna'ya tatil için gitmek isterseniz karantina uygulanmayacak. Burada tatil yapip, dönecek Ukraynalilara da karantina uygulanmayacak. Biz her zaman Türkiye'nin yanindayiz."



Politika 1.07.2020 11:45:48 0

İlginizi Çekebilir

1

MHP İl Başkanı Kanlı'dan yerel seçimlere ilişkin değerlendirme

2

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu:

3

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da iftar programında konuştu:

4

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

5

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

6

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

7

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

8

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

9

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

10

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı