ÜNİVERSİTELİ GENÇLER, SAFRAN TARLASINI GEZDİ

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER, SAFRAN TARLASINI GEZDİ

Osmaniye'de Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan üniversiteli öğrenciler, Hasanbeyli ilçesine Yanıkkışla Köyü'ne düzenlenen teknik gezi programı kapsamında safran bahçesi gezerek bilgi edindi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında 2019 yılında 5 yıl süreyle geçerli olacak 'gönüllülük alanında işbirliği protokolü' imzalandı. Bu kapsamda yürütülecek faaliyetler ile gençler doğa, tarım, orman, toprak, su, tohum ve hayvancılık gibi hususlarda bilinçlendirilerek doğaya ve tabiata karşı daha hassas bireyler haline getirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, Kredi ve Yurtlar Kurumu Osmaniye yurdu öğrencilerine yönelik, Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile birlikte teknik gezi programı düzenlendi.

Safran Yetiştiriciliği yapılan Hasanbeyli Yanıkkışla Köyü'ne düzenlenen teknik gezi programı ile safran bahçesi gezildi. Safran yetiştiriciliği hakkında teknik personeller tarafından safran yetiştiriciliği hakkında öğrencilere bilgi verildi. Çiftçi Meryem Pınar, tarlasında yetiştirdiği safrandan öğrencilere safran çayı ikramında bulundu. Yapılan bu organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getiren öğrenciler, İl Tarım Orman Müdürü İbrahim Sağlam'a teşekkür etti.



Osmaniye 27.11.2019 20:55:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği