Üstün yetenekli Eren, istediği bölümü kazanarak hayallerine bir adım daha yaklaştı

Üstün yetenekli Eren, istediği bölümü kazanarak hayallerine bir adım daha yaklaştı

Üstün yetenekli Eren, istediği bölümü kazanarak hayallerine bir adım daha yaklaştı

ANTALYA (AA) - TAHSIN KÜÇÜKKARACA - Çin'in baskenti Pekin'de 3 yil önce düzenlenen Uluslararasi Robot Sampiyonasi'nda dünya birincisi olan robot takiminda yer alan Eren Ekrem Kallikçi, istedigi üniversiteyi burslu kazanmayi basararak hayallerine bir adim daha yaklasmanin mutlulugunu yasiyor.

Antalya'da üstün yetenekli ögrencilerin kabul edildigi Bilim ve Sanat Merkezinde (BILSEM) egitim gören Kallikçi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nda (YKS) aldigi 545 puanla Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisligi Bölümü'nü kazandi.

Kallikçi, AA muhabirine, istedigi bölümü kazandigi için sevinçli oldugunu söyledi.

Verdigi emegin karsiligini aldigini belirten Kallikçi, "Ögretmenlerim sayesinde hayallerime bir adam daha yaklastim. Su ana kadar önemli projelerin içinde bulundum. Üniversitede yeni projeler gelistirip ülkem için faydali çalismalara imza atacagim. Türkiye'nin Elon Musk'i olacagima inaniyorum." diye konustu.

Beyinde olusan tümörün bulunmasina yönelik yeni proje çalismalarinin TÜBITAK tarafindan onay aldigini ifade eden Kallikçi, bilim ve robotik alaninda Türkiye'yi daha yükseklere tasimak için gayret gösterecegini vurguladi.

Sinava hazirlanan ögrencilere sürekli ayni seyleri yapmamalari tavsiyesinde bulunan Kallikçi, okul dersleri disinda bilimsel projelerle hem yasami eglenceli hale getirebildigini hem de toplum için faydali isler yapilabilecegini kaydetti.

- "Eren gibi ögrencilere 'milli servet' gözüyle bakilmali"

Basarili ögrencinin bilimsel çalismalarina destek veren BILSEM'in Müdürü Arif Aydeniz ise Eren gibi ögrencilere "milli servet" gözüyle bakilmasi gerektigini ve ülkeye hizmet edebilmeleri için her anlamda destek saglanmasi gerektigini ifade etti.

Üreten ve büyük Türkiye'nin temellerini atmaya çalistiklarini anlatan Aydeniz, küçük yaslarda çocuklarin yeteneklerini kesfedip, onlara imkan saglayarak yardimci olmaya çalistiklarini kaydetti.

- "Bugüne kadar 'ders çalis' diye hiçbir baski yapmadik"

Baba Mehmet Kallikçi da ogluna bugüne kadar "ders çalis" diye hiçbir baski yapmadiklarini, Eren'in hep içinden gelerek derslerine çalistigini belirtti.

Çocugunun üniversitede istedigi bölümü kazandigi haberini aldiklarinda ailece mutlu olduklarini ifade eden Kallikçi, "Allah her anne ve babaya bunu nasip etsin. Ülkemizin böyle çocuklara ihtiyaci var. Arastiran, proje üreten ögrencilerimiz için destek bekliyoruz." dedi.

Anne Saliha Nur Kallikçi ise en büyük tesekkürü ögretmenlerin hak ettigini, oglunun basarisinin arkasinda ögretmenlerinin dogru yönlendirmelerinin ve katkisinin oldugunu anlatti.

Eren Ekrem Kallikçi'nin da bulundugu robot takimi, Çin'in baskenti Pekin'de 2017'de düzenlenen Uluslararasi Robot Sampiyonasi'nda dünya birinciligi, ikinciligi ve dördüncülügü ödülünü kazanmisti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, basarili ögrencileri Meclis'te kabul ederek, kutlamisti.



Yurt Dünya 28.08.2020 12:28:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Aile ve Gençlik Fonu'na depremin merkez üssünde 1981 çift başvurdu

2

Hatay'da yerel seçim için 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kuruluyor

3

Mersin'de dolandırıcılık operasyonunda 20 şüpheli tutuklandı

4

Hatay'da gönüllüler her gün 12 bin kişilik iftar hazırlıyor

5

Muratpaşa Belediye Başkan adayı Manavoğlu, ÇMO'yu ziyaret etti

6

Burdur'da su doldurma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı

7

Hatay'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

8

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi

9

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da iftar programına katıldı:

10

Antalya'da şehit aileleri ve gazilere iftar programı