Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

 

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü; tüm dünyada, kadınlarımızın insan hakları temeline dayalı adalet anlayışı içinde, siyasi, ekonomik ve sosyal eşitlikle daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Bizlere düşen görevse; aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamaktır. Bu nedenle, kadınlarımızın işgücüne katılım oranları arttırmalı, mesleki bilgi ve beceriyle donatılmalarını sağlamalı ve bu sayede ekonomik bağımsızlığını eline alan kadın girişimcilerimizi teşvik etmeliyiz.

Biliyoruz ki; Türk kadını yiğit, mert ve cesurdur. Kurtuluş Savaşı’nın görünmez  kahramanlarıdır. Türk kadını fedakar, sevgi ve şevkat dolu anadır. Türk kadını vatanının istiklali uğruna, göklerde dalgalanan şanlı Bayrağı’nın aşkıyla mücadele eden, düşmana aman vermeyen; Rahime Hatun’dur, Kara Fatma’dır, Şerife Bacı’dır, Onbaşı Halide Edip’tir. Türk Milletine Atatürk’ü armağan eden Zübeyde Hanım’dır.

Unutmayalım ki; “Cennet anaların ayakları altındadır” Onlar bizim geleceğimize ışık tutan hayat rehberimiz, ilk öğretmenimiz, sırdaşımız, günümüzü aydınlatan güneşimiz ve nice fedakarlıklarla bizleri bugünlere getiren en değerli hazinemizdir. Bu yüzden kadınlarımızın toplumdaki değerinin bilincinde olarak, onlara karşı yöneltilebilecek en ufak şiddetin her zaman karşısında durmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurulmasında öncü rol oynayan, Türk milletinin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olan, umudun ve zaferin müjdecisi değerli kadınlarımızın; ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü''nü en içten duygularımla kutluyorum. “

 

 



Osmaniye 8.03.2021 15:43:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği