YARALI ÇOBAN KÖPEĞİNİN TEDAVİSİ İÇİN 75 KİLOMETRE YOL KAT ETTİ

YARALI ÇOBAN KÖPEĞİNİN TEDAVİSİ İÇİN 75 KİLOMETRE YOL KAT ETTİ

 

Adana'nın İmamoğlu İlçesinde, yol kenarında topallayarak ilerleyen çoban köpeği, tedavisi için 75 kilometre yol kat edilerek Osmaniye'ye getirildi. Karakız Görüntüleme Merkezi'nde ücretsiz röntgen filmi çekilerek ayağında çatlak bulunduğu belirlenen köpeğin tedavisine başlanıldı.
İlçede yol kenarında topallayarak gezinen çoban köpeği, bölgedeki hayvan severlerin dikkatini çekti. Abdulsamet Doğan tarafından alınan erkek çoban köpeği, teşhis ve tedavi için ilk olarak serbest bir veteriner hekimlere götürüldü. Buradaki muayenenin ardından kesin teşhis için röntgen filmi ihtiyacı duyulduğundan bir sonuç alınamadı. Daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına götürülen ve orada da görüntüleme sistemi eksikliğinden çeşitli ilaç tedavileri yapılan köpeğe ağrılarını dindirecek bir yol izlendi. 2 haftalık bu süreçte ayaktaki ödem indiği gözlenirken topallama devam edince Abdulsamet Doğan, internetten köpekte kırık tedavileri için araştırma yapmaya başladı. Doğan, Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) Osmaniye'de kurduğu 'Karakız Görüntüleme Merkezini' bulup İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ile iletişime geçti. Hafta sonu röntgen filmi çekilmesi için Osmaniye'ye getiren köpeğin ayağında çatlak olduğu belirlenerek tedavisine başlanıldı.
Veteriner Hekim Ali Nuri Yiğit tedaviyle ilgili şunları söyledi: "Çekilen röntgen filmimde 1 yarındaki erkek çoban köpeğinin humerus kemiğinin distal ucunda verev şekilde çatlak olduğunu tespit ettik. Reçetemizi yazdık. Daha iyi olacağını umuyoruz."
HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise Doğu Akdeniz Bölgesinde, sahipli veya sahipsiz hiçbir hayvana ücretsiz olarak röntgen hizmeti veren bir merkezin bulunmadığını belirterek, "Bu canımızda 75 kilometre öteden şifa bulabilmek için getirildi. Bu sokak canımızın tedavisi için kapı kapı gezen Abdulsamet beye ve Röntgen cihazını şehrimize hediye eden HAYTAP Yönetim kuruluna sokak canlarımız adına teşekkür ediyorum." dedi.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 4.11.2019 14:45:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

2

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

3

Atalan Şelalesi Harika

4

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

5

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

6

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

7

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

9

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

10

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı