Yeni Captur Türkiye'de

Yeni Captur Türkiye

Yeni Captur Türkiye'de

ISTANBUL (AA) - Daha dinamik dis tasarim, iç mekanda üst segmentlere yaklasan yüksek kalite ve yenilenen motor gami ile Yeni Captur, Türkiye yollarina çikiyor.

Renault açiklamasina göre, kullanicisina üst düzey kisisellestirme seçenekleri sunan model, teknolojik devrimi ve güçlü SUV çizgileriyle dikkat çekerken, Türkiye'de Joy, Touch ve Icon donanim seviyeleriyle gelen Yeni Captur, 211 bin 900 liradan baslayan fiyatlarla satisa sunuldu.

Ilk kez lanse edildigi 2013 yilindan bu yana büyük bir basariya imza atan Renault Captur tamamen yenilendi. Bugüne kadar 1,6 milyonun üzerinde satis adedine ulasan model Avrupa’da segmentinin en çok satan otomobili olurken, Türkiye pazarinda da dikkat çekici bir performans sergiledi. Iç mekanda sundugu kalite ve konfor ile Yeni Captur, üst segmentlere göz kirpiyor. Üst kalite malzemeler, akilli kokpit, kokpit tarzi yüksek orta konsol, E-shifter vites kolu, titizlikle islenmis detaylar ve yeni koltuk mimarisi öne çikan yenilikler arasinda yer aliyor.

Model, sürüs, park ve güvenlik olmak üzere üç kategoride Sürüse Yardimci Destek Sistem teknolojileri sunuyor. Renault EASY DRIVE sistemini olusturan bu özellikler, Renault EASY LINK multimedya sistemi üzerinden dokunmatik olarak kolayca kontrol edilebiliyor. Yeni Captur 9,3 inç multimedya ekrani ve 10,2 inç dijital gösterge ekrani ile kategorisinde oldukça dikkat çeken ekranlar sunuyor.

- Bagaj hacminde lider

Aracin konfor ve modülaritesi için kilit bir öneme sahip kizakli kayar arka koltuklar, ikinci nesilde de varligini sürdürüyor. Yeni Captur, 536 litre ile sinifinin en genis bagaj hacmini sunuyor. Bunun yani sira 27 litreye kadar çikabilen iç depolama hacmi de yolcular için oldukça konforlu bir kabin ortami sunuyor.

Yenilenen tamami turbo özellikli verimli motor gami kapsaminda Yeni Captur, Türkiye’de 1.0 TCe 100bg, 1.3 TCe EDC 130 bg, 1.3 TCe EDC 155 bg olmak üzere 3 benzinli, 1.5 Blue dCi 95 bg ve 1.5 Blue dCi EDC 115 bg olmak üzere 2 dizel ile genis bir motor seçenegini kullanicilarla bulusturuyor.

- Iç mekanda yüksek kalite ve son teknoloji

Yeni Clio ile baslayan iç tasarim devrimi, Yeni Captur ile devam ediyor. Sürücüye dogru hafif egimli “Akilli Kokpit” daha da gelistirilirken, kokpit tarzi yeni bir konsol sunuluyor. En yeni teknolojilerle ve segmentinin en büyük dikey tablet ekrani ile sunulan model, güçlü ergonomisi ve daha konforlu hale getirilen sürüs deneyimi ile öne çikiyor. Kokpit tarzi yüksek orta konsol, fütüristik EDC vites kolu (e-shifter) ile hassas bir kontrol sunarak sürüs deneyimini zenginlestiriyor. Kisisellestirilebilen orta konsol, LED ortam aydinlatmasi sayesinde daha fazla dikkat çekiyor.

Yeni Captur’ün ön paneli, kalite algisini artiracak sekilde tamamen yeniden tasarlandi. Orta kisimda yatay seritteki havalandirmalarin yani sira kisisellestirilebilir dekoratif bilesenler öne çikiyor. Merkezi ekranin alt kisminda ise piyano dügmeleri ve sürücünün kolayca erisebilecegi klima kontrolü ile ergonomiye verilen önem dikkat çekiyor.

Akilli kokpitin basrol oyuncusu olan 9,3 inç multimedya ekrani segmentinin en büyük dikey tablet ekrani olarak dikkat çekiyor. Hafif kavisli dikey tablet, yolcu bölmesine modern bir görünüm kazandirirken, hafif egim sayesinde ekranin okunabilirligi artiyor. Sürücüye dogru dönük yeni Renault EASY LINK multimedya sistemi sayesinde, tüm multimedya, navigasyon ve bilgi-eglence hizmetlerinin yani sira MULTI-SENSE ayarlarina ve sürüs yardim sistemlerinin parametrelerine de kolayca erisilebiliyor.

Gösterge panelinde bulunan 7 ila 10,2 inç büyüklügündeki renkli ekran, sürüs deneyimini özellestirmek için son derece sezgisel bir yöntem sunuyor.

Yeni Captur’ün bir üst segment kalitesindeki yeni tasarimli koltuklari daha etkin destek sagliyor. Oyuklu yari sert koltuk sirti, arka yolculara 17 mm ekstra diz mesafesi saglarken, yeni kafaliklar geri görüsü artiriyor. Koltuklar, yolcu bölümündeki kaliteyi artiriyor. Yeni Captur, iç ambiyans kisisellestirmesine katki sunmak amaciyla farkli renkte döseme seçenekleri sunabiliyor.

Önceki modele kiyasla daha kompakt bir hava yastigi kullanilmasi sayesinde, direksiyon inceltilerek daha da sik bir hale getirildi. Yeni Captur EDC versiyonlarinda direksiyon simidinde F1 tarzi vites degistirme kulakçiklari yer aliyor.

- Daha güçlü bir SUV kimligi

Daha atletik ve dinamik hatlara sahip Yeni Captur, güçlendirilen SUV kimligi ile göze çarpiyor. Dis tasarimda gerçeklestirilen dönüsüm sayesinde modelin çizgileri daha modern, kendine özgü ve etkileyici hale geldi. 4,23 metre uzunlugu ile önceki modele kiyasla 11 cm daha uzun olan Yeni Captur, opsiyonel olarak sunulan 18 inç jantlari ve artirilan aks mesafesi ile öne çikiyor. Yeni tasarimi, milimetrik hassasiyetteki ölçüleri, ön ve arka Full LED C seklinde far ve aydinlatmalari ve dekoratif krom detaylar gibi özelliklerin tümü, iyilestirmenin bilesenleri olarak göze çarpiyor.

Modelin ayirt edici özelliklerinden olan çift renkli gövde, Yeni Captur’de de oldukça basarili bir sekilde sunuluyor. 8 farkli ana gövde renk seçeneginin yani sira, tavan gövde ile ayni renkte veya kontrast olusturacak sekilde Yildiz Siyah, Atacama Turuncu ve Antik Beyaz olmak üzere 3 farkli renkte sunulabiliyor. Tavan, ayrica elektrikli açilir cam tavan özelligi ile de birlikte sunulabiliyor.

Satislarinda çift gövde-tavan renkli araçlarin oraninin yüzde 80’e yakin olmasi Captur’ü kisisellestirme seçenekleri ile ön plana çikariyor. Yeni Captur, hem iç hem de dis tasarimda sundugu yeni alternatifler ile bu özelligini daha da zenginlestiriyor.

Yeni Captur’ün genis izgarasinin altindaki çarpici ön tamponu, yalnizca modelin kimlik ve dinamizmini güçlendirmekle kalmiyor ayni zamanda çamurluklarin ön kismindaki iki hava deflektörü sayesinde hava akisini yönlendirerek aracin aerodinamik performansini artirirken, yakit tüketimini azaltiyor. Ince arka lambalar, Renault markasina özgü C seklindeki far tasarimini tamamliyor. Üç boyutlu etki yaratan arka ve yan aydinlatmalar, tasarimi daha da öne çikariyor.

- Yenilenen verimli ve zengin motor gami


Yeni Captur, tamami turbo özellikli yeni benzinli ve dizel motorlariyla sinif atliyor. 5 ileri manuel vites kutusunun yani sira 7 vitesli çift kavramali otomatik vites kutusu ile sunulan motorlar, optimize yakit tüketiminin yani sira düsük emisyon seviyeleri sunuyor. Uzun menzillerde araç kullanan sürücülerle 2 farkli dizel motor seçenegini bulusturuyor. 1,5 litre motorlardan 95 beygir olani 240 Nm tork üretirken, 6 ileri manuel sanziman sunuyor. 115 beygire sahip dizel motor ise 260 Nm tork üretiyor. Bu motor seçenegi ise 7 ileri otomatik EDC sanziman ile sunuluyor.

3 farkli benzinli motorla Türkiye’ye gelen Yeni Captur’de, 100 beygirlik 1.0 TCe motor 5 ileri manuel vitesle sunuluyor. 7 ileri otomatik EDC sanzimanla sunulan 1.3 litrelik TCe motorlardan ilki 130, ikincisi ise 155 beygir gücünde.

Yeni Captur, Yeni Clio gibi kategorisi için oldukça gelismis sürüs destek sistemlerinin kullanimini yayginlastirarak sürücülere güvenli bir sürüs sunuyor. Sehir içi kullanimi güvenli ve konforlu hale getiren otomatik uzun/kisa farlar, kör nokta uyari sistemi, güvenli mesafe uyari sistemi, trafik isaretleri tanima sistemi gibi özelliklerin yani sira, 360 derece kamera, eller serbest park destek sistemi gibi özellikler de park halindeki aracin ilk hareketini her zamankinden daha güvenli hale getiriyor.

- Ergonomik multimedya sistemi: EASY LINK

Renault EASY LINK multimedya sistemi, Yeni Captur’de tümü Android Auto ve Apple CarPlay ile uyumlu 7 inç veya dahili navigasyonlu 9,3 inç ekran ile sunuluyor. Renault EASY LINK multimedya sistemi arayüzü ergonomik ve daha pratik olacak sekilde tasarlandi. Bu tasarimda, akilli telefon uygulamalarindan esinlenildi ve böylece kullanimi kolay bir teknoloji ortaya çikti. Bazi ekranlar ayrica, kullaniciyi dogrudan sik kullanilan uygulamalarina götüren widget’lar ile özellestirilebiliyor.

Renault MULTI-SENSE teknolojisi sürüs deneyimini kisisellestirmek için Captur ile de kullanima sunuluyor. MULTI-SENSE özelligiyle sürücü, araci ruh haline göre kisisellestirebiliyor. Bu kapsamda daha düsük tüketim ve CO2 emisyonu için Eco mod, daha yüksek sürüs keyfi, çeviklik ve hassasiyet için Sport mod ve deneyiminizi özellestirmek için MySense mod bulunuyor. Aydinlatma ortamini özellestirmek içinse 8 farkli renk seçenegi kullanilabiliyor.



Politika 16.11.2020 14:57:15 0
Anahtar Kelimeler: yeni captur türkiye'de

İlginizi Çekebilir

1

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu:

2

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da iftar programında konuştu:

3

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

4

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

5

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

6

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

7

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

8

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

9

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı

10

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Adana'da iftar programına katıldı: