Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi verildi

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi verildi

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi verildi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi gerçekleştirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliği ile 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi verildi. Vatandaşların sokak hayvanlarının bulundukları bölgede yaşam sorumluluğunu üstlenmeleri için verilen eğitim programı Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlendi. Eğitime, Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan Değirmenci, eğitmenler ve hayvanseverler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı Veteriner Hekimi Elvan Alkaya, burada hayvan bakım ve beslenmesi, hasta hayvanın tanınması, kedi ve köpeklerde paraziter hastalıklar ve zoonoz hastalıklar gibi insan ve hayvanların birbirine bulaştırabildikleri hastalıklar konularında bilgi verdi.

Katılım belgeleri takdim edildi
Doğa Koruma ve Milli Parklar Veteriner Hekimi Taner Söylemez ise, Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koru Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği konularını anlattı. Eğitim sonunda hayvanseverlere katılım belgeleri Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan Değirmenci ve beraberindekiler tarafından verildi.


Güncel 15.04.2021 14:50:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi