Bahri Çolpan


 Koronayı Misafir Etmek

 Koronayı Misafir Etmek


Merhaba kıymetli okurlar,

Osmaniye, Sağlık Bakanlığı’nın güncel olarak yayınladığı koronavirüs haritasında yüksek riskli bölgeler arasında 15. sırada bulunmaktadır.

Günlük olarak yapılan koronavirüs testlerinde pozitif vaka sayıları her geçen gün artarken, ölüm sayılarında da ciddi bir artış olduğu görülüyor.

Koronavirüsün Osmaniye’yi terk etmesi ve hayatın normale dönmesi için, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz  ve sağlık kahramanları olağan üstü bir çaba harcarken, kentte yaşayanlar sanki koronavirüsü kalıcı bir şekilde misafir etmek için çok vurdum duymaz davranıyor.

Bir kentin yetkililerinin gösterdiği çabayı, maalesef  insanlar göstermiyor ve Osmaniye kırımızı bölgeden çıkamıyor.

Düğün törenleri, taziyeler, toplu ziyaretler, şehir merkezinde hiçbir işi olmamasına rağmen dolaşanlar insanlar, “koronavisrüs benden bir şey anlamaz”diyenler, neler, neler.

Bir kentte koronavirüs insanları ağına düşürmek için kol gezerken, duyarsız insanların buna aldırmadan, katil koronavirüse yakalanıp ölüp gitmeleri içimizi sızlatıyor.

Maskesiz, mesafesiz gezenler. Hijyen kurallarını hiçe sayanlar sayesinde Osmaniye’de koronavirüsün bulaşmasının önüne geçilemiyor.  

Katil koronavirüs nedeniyle sadece sevdiklerimizi kaybetmedik, birçok insan işyerini kapatmak zorunda kaldı. Nice insanlar işsiz ve aşız kaldı. Osmaniye’de kurallara uymayarak sadece yaşamımızı tehlikeye atmıyoruz, birçok insanın farkına varmadan ekmeği ile oynuyoruz.

Gelin yarın yeni bir başlangıç yapalım. Yetkililerimizin gösterdiği duyarlılığı bizde gösterelim. 15 gün evimizden çıkmayalım. Zorunlu hallerde, maskemizi takalım, sosyal mesafeye uyalım ve hijyen kurallarını hayatımızın bir parçası kabul edelim.

İnanın koronavirüs bizi öldürmüyor, kurallara uymayarak biz kendi kendimizi öldürüyoruz.

Yapmayın ne olur. Hepinizi seviyorum.

  • Perşembe 27.6 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Cuma 22.8 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı