Bahri Çolpan


Biden Neyi Tanıdı?

Biden Neyi Tanıdı?


Merhaba kıymetli okurlar,

ABD her zaman yaptığı numaralara bir yenisini daha ekledi. 1915 olaylarını Ermeni Soy Kırımı olarak tanıdı. Şaşırdık mı? Asla şaşırmadık. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda görüşen ABD'nin 70'lik Başkanı Biden, Haziran'da yapılacak olan nato zirvesinde "yüz yüze görüşürüz"dedi. Bu kadar pişkinlik nasıl oluyor, hayret.

Bizi Ermeni Soy Kırımı ile suçlayan ABD'nin tarihi katliamlarla dolu. Keşke önce ABD yaptığı soy kırımlarla yüzleşe bilse çok isabetli olurdu.

Vietnam'da 4 milyon, Kore'de 3 milyon,Kamboçya ve Laos'ta 1 milyon, Afganistan'da 1 milyon 500 bin, Irak'ta 1 milyon, Hiroşima ve Nagazaki'de 350 bin ve 15 milyon Kızılderili'yi ABD'de katletmiştir. Ayrıca düne kadar ABD'de yaşayan siyahilere yaşam şansı bile tanımayan bir ülke, nasıl olurda soy kırımdan bahsede bilir.

Sicili katliamlarla dolu bir ülke liderinin, merhamet, yardım severlik ve  mahsumlara sahip çıkmaktan başka bir şeyi olmayan Türk milletine soy kırımcı demesi tamamen provakatörlüktür.

ABD'nin 70'lik Başkanı Biden, geçmişine bakmadan, bir millete böyle aslı satarı olmayan, bir suçlamada bulunmasının hiç bir anlamı ve geçerliliği yoktur.Önyargılı ve açık tehdit olan bu tanımı, ABD hariç kimsede kabul görmüyor.Diyecek bir şey bulamayan Biden'de bu kelimeyi diline doladı, bundan sonra da söylerse şaşırmamak lazım.Desin dursun biz kendimizden eminiz. ABD'nin 70'lik Başkanı Biden bu kelimeyi kullanması bizi katliamcı yapmaz.Hiç kimse tarafından kabul görmeyen, 1915 Ermeni olaylarını Biden isterse her gün söylesin.Bizim için vız gelir tırıs gider.       

mustafa demir
2.05.2021 18:31:35
Herkesin birbirini sucladigi bir dönemdeyiz, vatan hainligi-terörist ifadelerinin "esek sipasi" der gibi kullanilmasi birligimizi bozdu. Biz bir araya gelemezsek, iri diri guclu olamazsak daha cok taniyan olur ermeni soykirimi ifadesini. Yani basimizda Iranda, birilerinin 2. evim dedigi iRAN'da ermeni soykirim anitlari oldugunu biliyormuyduk? Davutoglu dahil defalarca gittigimiz Kapi komsumuz bu anitlari dikmesine ragmen tek laf edemedi hukumet cenahi... Toplumu bir araya getiremeyen siyaset, ulke ekonomisini iyi hale getiremeyen siyaset, bu ve benzeri kararlari engelleyemeyen bir siyaset, hatta soykirimi taniyan Biden icin "evime geldi, nasil bu hataya dustu anlamadim, haziranda görusecegim kendisiyle" gibi ciliz bir ifade kullanan siyaset BU ULKEYE HIC AMA HIC BIRSEY KAZANDIRAMAZ. Hukukta ,demokraside, insan haklarinda geri gitme, Altin, Dolar ve Euro da ise önlenemez bir sekilde ileri gitme söz konusu... (Ama bu kötu gidise ragmen basireti baglanmislar; Ne yani camileri ahira ceviren, SSK yi batiran CHPye mi oy verecegiz diyeceklerdir... )

  • Salı 13.1 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.3 ° / 7.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu