Bahri Çolpan


Bir Katil Can Çekişiyor

Bir Katil Can Çekişiyor


Merhaba sevgili okurlar,

Nice sevdiklerimizi bizden alan katil koronavirüs artık can çekişiyor.Ülke olarak bu illet gerçekten çok sıkıntılar çektik. 45 bin insanımızı bizden aldı. Nice değerlerimiz genç yaşta katil koronavirüse yenilerek yaşamını yitirdi.

Yaklaşık 18 aydır 83 milyon insanı tehdit eden ve ağına düşürdüğünü canlarımızı alıp alıp giden koronavirüs, öldürmediğini de adeta sürüm, sürüm süründürdü. Türkiye olarak sanki 18 ay savaş yapmışız gibi geliyor sanki bana.Üstelik yaptığımız savaş topla-tüfekle de değil. Bireysel savaş verdik. Yani herkesin kendisini katil koronavirüsten korumak için verdiği savaş. Hem de bu savaş bizden sonra gelen nesiller tarafından da yıllarca konuşulacak bir savaş.

Nihayetinde koronavirüsle verdiğimiz bireysel savaşta, normal bir savaştan daha çok insanımızı yitirdik. Artık girdiğimiz savaşın sonunda galip geldiğimizi söyleyeceğimiz günler çok yaklaştı. Osmaniye'de pozitif vakaların beli kırıldı. Ülke genelinde hergün 60-70 bin olan pozitif vaka sayıları artık 10 binli sayıların altına indi. Sağlık Bakanlığı tarafından her hafta Salı günü güncel olarak yayınlanan koronavirüs haritasında kırımızı renkte olan alanlar, mavi ve sarıya dönmeye başladı. Ülke olarak sınavdan başarı ile çıkacağımız günler pek yakında görünüyor.

Beklentimiz Haziran ayında, herkes artık işyerini açar. Çarklar döner. Esnaflar evine ekmek götürmeye başlaya bilir. Ülkemiz büyük bir bireysel savaşın sonuna geldi. Ancak rehavete kapılmadan biraz daha katil koronavirüsle mücadelenin devam etmesi gerekiyor. Bu illet tamamen sona ermeden, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam edelim.       

  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.5 ° / 13.3 ° false