Bahri Çolpan


Bir Vali'nin Koronavirüsle Mücadelesi

Bir Vali'nin Koronavirüsle Mücadelesi


Merhaba kıymetli okurlar,

Şimdi hemen diyeceksiniz ki, Vali'nin mücadelesi ile koronavirüs biter mi? Evet biter. Hem de kökü kazılır.Zaten öyle de oldu.

Bundan 2 ay önce, Osmaniye'de pozitif vakalar bir patladı, günlük vaka sayısı bin 500'lere ulaştı. Hastaneler doldu. Sağlık çalışanları bile artık çaresiz kalmaya başladılar.Yoğun bakımlarda yer biti ve çok sıkıntılı günler bizim için başladı.

İşte böyle bir dönemde herkesin Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, yanına İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz'u da alarak,"ben bu illeti bitireceğim" diyerek yola çıktı. Her gün usanmadan yılmadan, ayaklarının bedenini taşıya bildiği sürece kapı kapı gezdi ve koronavirüsün tehlikesini halka anlattı. Herkesin bilinçlenmesini sağladı.

Vali Yılmaz, 2 aydan bu yana zorunlu olmadıkça makamına bile gitmedi.Hemen her vatandaşı gördü, dinledi ve koronavirüsün tehlikelerini  anlattı. İşte o çabanın sonuçları bugün meyvesini verdi.Sağlık Bakanlığı'nın haftalık güncel olarak yayınladığı 81 vilayetteki koronavirüs tablosunda 15.68'le Türkiye'de en az vakanın görüldüğü 1. il olarak Osmaniye açıklandı.

Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz'ın bu sıcaklarda verdiği  üstün mücadele zaferle sonuçlandı.

Bu gurur hepimizin.Bu illetin bitmesi için mücadele eden herkes kahramandır. Zaten yiğit Osmaniyelilere de katil koronavirüsü yaşatmak değil, yok etmek yakışırdı.Nihayetinde koronavirüsün beli kırıldı ve geberdi.  81 vilayet içinde 1. olmakta bizi iyi keyiflendirdi.

Ancak, koronavirüsün tamamen bitmesi için, bir süre daha kurallara uymaya devam edelim. Osmaniye için güzel günler artık çok yakındır.

 

 

  • Çarşamba 31.3 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Perşembe 31.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.4 ° false