Bahri Çolpan


Bu Fırsat Bir Daha Ele Geçer mi?

Her ne kadar MHP iktidarda olmasa bile, bir kelimesi ile çok şey yaptırabilecek, MHP Lideri ve Osmaniye Milletvekili Dr. Devlet Bahçeli ağabeyimiz var. Bunun yanında Osmaniye’nin genel durumunu çok iyi bilen Bahçeli beyin danışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy var.


 

Merhaba çok kıymetli okurlar,

Osmaniye’miz siyaseten son 50 yılın en güçlü dönemini yaşıyor.

Her ne kadar MHP iktidarda olmasa bile, bir kelimesi ile çok şey yaptırabilecek, MHP Lideri ve Osmaniye Milletvekili Dr. Devlet Bahçeli ağabeyimiz var. Bunun yanında Osmaniye’nin genel durumunu çok iyi bilen Bahçeli beyin danışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy var.

Siyaseten bu kadar güçlü olmamıza rağmen sorunsuz bir kentte yaşadığımızı söylemek neredeyse imkansız.

Pek yakında Adana Şakirpaşa Havalimanı Tarsus’a taşınıp, Çukurova Bölgesel Havalimanı olacak ve Osmaniye’ye 150 km. uzaklıkta yere taşınacak. Bazı küçük düşünenler “Osmaniye Havalimanını ne yapacak?”dese de Osmaniye’ye Havalimanı çok lazım olacak. Bizim bölgemize Havalimanı yapılması halinde 1 milyon nüfusa hizmet verecek.

Osmaniye Belediyesi’nin ekonomik yapısı ortada. Bir alt geçit yaptı ancak trafik sıkıntısına çare olmadı. Osmaniye’nin içinden geçen D-400 yolu, karayolları ağına alınırsa devletin imkanları ile 6 ayda bir çok yere alt-üst geçit yapılabilir ve Osmaniye’nin trafik sorunu biter. Ayrıca Osmaniye’nin içinden geçen tren hatlarına da üst geçit yapılmazsa sıkıntı hayatta bitmez. Bazen bir trenin geçmesi için yollar 10 dakika trafiğe kapatılıyor. Çağdaş bir kentte bu durum kabul edilemez.

Zorkun, Maksutoğlu, Düziçi, Bahçe ve Hasanbeyli yayla kentidir. Yaz aylarında havası oldukça serindir. Bahsettiğim bu bölgelere devlet destekli özel müteşebbis kanalı ile çok rahatlıkla 5 yıldızlı oteller yapılabilir. Kar görmek isteyen ve Uludağ özen duyan bölgemizde bir çok vilayetler var. Zorkun ve Maksutoğlu Yaylası’nın Uludağ’dan eksiği yok fazlası var. Ancak yıllardır, böyle bir girişimde bulunulmadı. Artık durma zamanı değil. Osmaniye’yi geliştirme ve kalkındırma zamanı bunun içinde hepimize görev düştüğünü unutmayalım. Ayrıca 5 yıldızlı oteller yapılsa yazın buralara, Gs,Fb,Bjk ve hatta yabancı ülke futbol takımları bile kamp yapmaya gelebilir. Yazın yaylalarımızın hava sıcaklığı en fazla gündüz 25, gece ise 15 derece kadar oluşmaktadır.

Hatay’ın Erzin İlçesi, genel olarak resmi ihtiyaçları hariç, bütün ihtiyaçlarını Osmaniye’den karşılar. Erzinlilerin bir kısmının işyeri Osmaniye’dedir ve  ikameti Erzin’dedir.Yani Erzinle aramızda ciddi bir bağ var. Hatta benim bile ömrümün yarısı Erzin’de geçti. Bu güzel ilçenin bağlanması için bir ara Erzinli muhtarlar 10 bin imza bile topladı. Ancak siyasi lobimizin olmadı için Erzin’in Osmaniye’ye bağlanması konusunda başarılı olamadık. Şimdi siyaseten çok güçlüyüz. Eğer bu günlerde siyaseten yapacaklarımızı yapamazsak, bir daha bu şansı yakalayamayız.

Osmaniyespor bu sezon iyi gidiyor ve Türkiye 2. Ligine yükselme durumu bile var. Artık büyük bir stadyum Osmaniye için kesin ihtiyaç. Ayrıca bölgemizdeki Gaziantepspor, Hatay, Adana Demispor ve Adanaspor’un bazı cezalı maçları oluyor, iyi bir stadyumumuz olmadığı için maçları bizim buraya vermiyorlar. İyi bir stadyum olursa süper lig maçlarını da bazen izleme şansımız olur.

Şu Suriye’de olacaklar ne ise, netleşsin benimle birlikte 19 kafadar daha gelirse Sayın Dr. Devlet Bahçeli beye ben bu gereksinimlerimizi dosya halinde götürmeye hazırım. Ben boş dönmeyeceğimize de inanıyorum.

Ben memleketimizin kafası çalışan insanlarını uyarayım. Gün bugün. Yarın bu günü yakalayamaya biliriz.Demir bile kızarmadan dövülmüyor. Osmaniye için bu önemli şansı bence kaçırmamak gerek.

  

 

Zafer
4.05.2020 06:55:24
Onların kendilerine hayri yo ki osmaniyeye hayri olsun. Veselam.

  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.5 ° / 13.3 ° false