Bahri Çolpan


Bu Mantıkla Osmaniye Tanınmaz

Bizler Osmaniye’yi Uluslararası Tanıtma Derneği yönetimi olarak, bu memleketin tanınması için insan üstü bir çaba harcıyoruz.


Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Bizler Osmaniye’yi Uluslararası Tanıtma Derneği yönetimi olarak, bu memleketin tanınması için insan üstü bir çaba harcıyoruz.

Bu kentin tanınması sadece bizim yaptığımız çalışma ile asla olmaz. Tanıtım çalışması Valilik, Belediye, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile olur.

Bu kenti yönetenler, Osmaniye’nin tanıtımı ile ilgili kılını kıpırdatmazsa bizde çekiliriz kenara seyretmesini biliriz.

Kendilerinin gezileri için dünyalarca bütçe ayıranlar bu kentin tanıtımı için bir kuruş bütçe ayırmadıklarını üzülerek görüyoruz. Bizim bu kentte katlarımız, yatlarımız yok. Türkiye’nin 24 yıldır 80. Vilayeti olan Osmaniye hala tanınmıyorsa bu durumdan da kenti yönetenler rahatsız olmuyorsa, diyecek bir cümle bulamıyoruz.

Bana bir kişi çıkıp Osmaniye yeterince tanınıyor diye bilir mi? Kesinlikle diyemez. Şu anda MHP Lideri ve Osmaniye Milletvekili sayın Dr. Devlet Bahçeli ile Osmaniye siyaseten tarihinin en güçlü dönemini yaşamaktadır. Bize getirisi var mıdır, mutlaka vardır ama, beklediğimiz oranda değil. Bunun sebebi de yine bizleriz. Bizler bir şey yapmazsak, birileri çıkıp bizim için bir şey yapmaz.

Bakın bir fıstığa el attık, Türkiye’nin bütün vilayetlerinde Osmaniye fıstığı levhası yazılmazsa kimse güvenip almıyor. Bir tarım ürünü olan Osmaniye Fıstığını sanayi ürünü haline getirdik. Osmaniye’nin ekonomisine fıstığımız ciddi manada gelir sağlamaktadır.

24 yıllık vilayette ne yerli, ne de yabancı turist görmek imkansız. Bunun ana sebebi de tanıtım yapılmamasıdır. Osmaniye’yi biraz daha tanıtsak ve turist çekebilsek, Osmaniye’yi ekonomikmen iyice ayağa kalkacaktır. Osmaniye’ye dışarıdan sıcak para gelmediği sürece, ne işsizlik biter, ne de yoksulluk. Kentte yaşayan herkes bu işin ucundan tutarsa, ne kimseye fazla yük olur, ne de kimse fazla yorulur. Osmaniye’yi tanıtmak  hepimizin görevidir.

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ TANITIMA SICAK BAKIYOR

Osmaniye Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz beyi dernek yönetimi olarak ziyaret ettiğimizde, bazı projelerden bahsettik. Valimiz projelerimizi beğendi ve her türlü desteği vereceğini söyledi. Ancak bu kenti tanıtmak sadece valimizin ve bizlerin gayreti ile olacak bir şey değil. Kentte hizmet veren tüm sivil toplum örgütlerinin katılımı ile yapılacak bir iştir. Artık herkesi seyretmek yerine Osmaniye tanıtmak için bir şeyler yapmaya davet ediyoruz.  

 

Amanoslu
22.09.2020 00:47:54
Gelin önce evimizin önünden başlayalım temizliğe. Bence temiz olan yere bende giderim herkes de gider, karaçaya bakıyorum bütün Osmaniye çöpü oraya atılıyor, zorkuna doğru gidiyorum temiz hava çam Havası almak için, her tarafta çöp. Orman gezinti sinde gördüğüm manzara bunu yapan biz olamayız diyorum, maalesef birileri taaaa Avrupa'dan gelip bunu yapmaz. Ben anayım, ben doluyum Ben anadoluyum Ben amanoslar, yetişin dostlar Ben Anadolu koluyum Saygılarımla

Zafer basdogan
22.09.2020 14:30:50
Çok doğru söylüyorsunuz ustadim .Fıstık hasadı başladı pandemiden dolayı küçük bir festival yapılabilirdi. Türkiye de Kadirli turp u meşhur Türkiyenin hertarafinda Kadirli Türlü ün salmış küçük bir festival düzenleme bilir. Biz ANDIRINLILAR olarak her yıl Mart ayı içerisinde TIRSIK festivali yapıyoruz 2019 Yılı tirşik festivali mız Osmaniye sınırlarını asmisti k Ankara istanbul izmir kahramanmaras hatay mersin adana konya gibi ilerden davaetlimiz gelmişti. Ayrıca Trt dahil diğer tv lerde davet üzerine gelmişlerdi. Parlemento uyeleri de tefsir etmişlerdi. Bizlere Belediye ve sponsorlarimiz katkı sağlamıştı. Osmaniye eskisi gibi değil bir çok festival yapılacak alanları da mevcut. Gayretlerimiz taktir ediyorum bunları biraz durtuklemesen kimildamazlar. Selamlar Allah kolaylık versin.

Osman mert
23.09.2020 06:03:34
Hele şükür olsun birisi cikipta iyiki varsın osmaniye diyebiliyor Herkesim kendi çıkar peşinde gerisi bana ne düşüncesinde . İnşallah bu vesile ile uyarmamıza vesile olur İstirhamım şu fıstık fiyatlarına bir kontrol konulması saygılarımla

  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.8 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.1 ° / 9 ° Güneşli