Bahri Çolpan


Bu nasıl vali?

Bu nasıl vali?


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Osmaniye 1996 yılında vilayet oldu. 26 yıldan bu yana Türkiye’nin 80. Vilayeti olduktan sonra şehrimizden bir çok vali geldi geçti. Kimisi çalıştı ve iyi iz bıraktı gitti, kimisi de sadece eski Osmaniye valisi sıfatı ile gitti.

Osmaniyeliler çalışanı her zaman takdir eder ve başının üzerinde taşımasını bilir.

Osmaniye’mize son olarak bir vali geldi. Önce Kaymakamlıktan vali olduğu için hep endişelendik. Osmaniye’ye neden tecrübeli büyük bir il’de valilik yapmış bürokratlar atanmıyor diye kırıldık.

Yeni Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz’ı göreve başladıktan sonra, ziyaret ettik ve tanımaya başladık. Yeni Valimiz Erdinç bey, bizim kaygılarımızı kısa sürede sevince dönüştürdü. Hatta bize bu nasıl vali dedirtemeye başladı. Mesai saati dinlemeden Osmaniye için yapılacak ne varsa öncelikle bunları tespit ederek notlarını aldı. Çok fazla beklemeden de aldığı notları kısa sürüde birer birer hizmete dönüştürmeye başladı. Genç ve dinamik olduğu için ne usandı, ne yoruldu. Çalıştı da çalıştı. Valimiz Erdinç bey,  şehrimize çıkmış milli piyango gibi. Valimizin yaptığı hizmetler yakında gün yüzene çıkacak ve hep birlikte göreceğiz. Hizmet yapan valinin adı kentimize geldi, çalıştı iyi eserler bıraktı gitti olur. Yapmayanın adı da geldi-gitti olur.

 Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz,  gerçekten bu kentte çok iz bırakıyor. Pandemi döneminde herkesin hastalık bulaşır ve hasta olurum korkusu ile evde oturdu bir dönemde, o asla durmadı. Pandeminin tehlikesini anlatmak için dükken dükkan gezdi. Valimizin şehir merkezindeki esnaflardan ziyaret etmediği kimse kalmamıştır sanıyorum. Cadde ve sokakta her gördüğü kişi ile de ayrım yapmaksızın yakından ilgilenen Vali Yılmaz’ı Osmaniyeliler çok seviyor. Demek ki, hizmet etmek ve insanlara dokunmak asla karşılıksız kalmıyor. Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz beyin kentimizden asla gitmesini istemeyiz. Ama gün olur gidersede ismi çok uzun yıllar hafızamızda yaşayacaktır. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın kentimize atanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 

  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.5 ° / 13.3 ° false