Bahri Çolpan


"İnce Oğlan" İş Yapar mı?

"İnce Oğlan" İş Yapar mı?


Merhaba çok değerli okurlarım,

Hemen diyeceksiniz ki, bu "İnce Oğlan" başlığı nereden çıktı? Hani bir zamanlar Karaoğlan Ecevit'imiz vardı.Türkiye siyasetine bir dönem damgasını vuran, oradan esinlenerek, Memleket Hareketi Partisi  Lideri Muharrem İnce'ye  bende "İnce Oğlan" dedim. Muharrem İnce'nin siyaset dünyasında göstereceği başarı ile milleten bu unvanı alacağına inanıyorum

Muharrem İnce, CHP'ye Genel Başkan Adayı olmuş, iyi de oy almıştı. CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olmuş, tarihinde ilk kez, partisinin üzerinde  %30 oy alarak iyi bir başarı göstermişti. Cumhurbaşkanlığı Adaylığı açıklanacağı zaman CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "Gel Muharrem" diyerek kürsüye çağırması çok eleştirilmiş, aşağılayıcı cümle olduğu çok konuşulmuştu. Aslında ayrılık fırtınası orada kopmuştu.

Muharrem İnce, CHP'de çok itildi kakıldı.Ona yakın insanlar Milletvekili ve Belediye başkanı yapılmamak için her türlü film çevrildi.Muharrem İnce, çok sabırlı adammış, yine de iyi sabretti ve sonunda sabırtaşı çatladı.

Solun içindeki bazı guruplar zamanında rahmetli Ecevit'e de çok çektirdiler. Yılını hatırlayamıyorum ama, bir gün rahmetli Ecevit'in Mersin-Tarsus'ta mitingi vardı. O sol guruplar miting alanında rahmetli Ecevit'in seçim otobüsüne taşlı- sopalı saldırıda bulunup zarar vermişlerdi. Rahmetli Ecevit o zaman dedi ki,"Bunlar başka yol yok diyor. Oysa her taraftan yol var" diyerek tepki göstermişti. Rahmet Ecevit'te yapılanlara dayanamayıp gitti DSP'yi kurdu ve iki seçim sonunda %22,5 oy alarak Türkiye'nin birinci partisi oldu.

Tabi diyeceksiniz Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi birinci parti olur mu? Bu söylemek için çok erken. Yapılacak olan ilk seçimden sonra bana göre "İnce Oğlan" iş yapar. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapılacak olan ilk genel seçim, kesinlikle kader seçimidir. Yerel seçimlerde gösterdiği başarıyı yakalayıp, millet ittifakını iktidar yapamazsa CHP Liderliğini yürütemez. CHP'de yeniden yapılanma şart olur.

Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi Partisi işte o zaman iyi bir fırsat yakalayabilir. Muharrem İnce'nin kendisinden başka tanınmış siyasetçisi yok. Yani yola kendine güvenerek çıkıyor. Bana göre "İnce Oğlan" halkın anlayacağı dilden, çok güzel konuşmalar yapıyor. Halktan biri. Azimli, çalışkan ve halkın oyunu alacak güzel cümleler kuruyor. Ben günlerdir, sosyal medyayı çok sıkı takip ediyorum. Halkla iç içeyim ve durumunu soruyorum ve kesinlikle karşılığı olduğunu söyleyebilirim. Muharrem İnce hareketi ikinci bir genel seçimde DSP gibi birinci parti olursa şaşırmamak lazım. Milletin gönlü ayağına gidilerek kazanılabilir. Muharrem İnce'yi parti kurulduktan sonra Ankara'da zor görürler. 81 ili karış karış dolaşır ve milleti ikna eder. Zaten siyaset Ankara merkezli yapıldığı zaman başarı şansı çok fazla olmuyor. Ne kadar çok gezip çalışırsan, o kadar çok alıyorsun. Muharrem İnce, her şeyin farkında. Ben Memleket Hareketi Partisi'nin siyaset dünyasına hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum.    

  • Perşembe 31.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.4 ° false
  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli