Bahri Çolpan


Kıbrıs Önce Türk’leştirilmeli

Kıbrıs Önce Türk’leştirilmeli


Merhaba kıymetli okurlar,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bir çok insanımızı şehit vererek vatan yaptığımız ülkedir. Hatta beş parmak dağlarında belki de kefensiz yatan bir sürü şehidimiz bulunmaktadır. KKTC Türkiye’de yaşayan herkes için çok büyük önem taşıyan, adeta evladımız gibi gördüğümüz bir ülkedir. Ne yazık ki, dünyada dostumuz dediğimiz, hatta onlar için savaşa bile giderek binlerce şehit verdiğimiz ülkeler tarafından bile Kıbrıs tanınmamaktadır. Bu tavır bizim her gün içimizi parçalamaktadır. Yavru vatanımız Kıbrıs’ın her insanımızın yanında özel bir yeri bulunmaktadır. Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımızın ise,  bizleri beğenmeyerek tepeden bakmaları, hatta Kıbrıs’a gelmemizi bile tahammül  edememeleri bizim için ayrı bir yürek yangınıdır.

Kıbrıs, bağımız bir ülke statüsünde olmasına rağmen, Türkiye tarafından her türlü ihtiyacı karşılanmaktadır. Türkiye’den giden öğrenciler ve turistler Kıbrıs’ın ekonomisinin can damarını oluşturmaktadır. Kıbrıs’ta yaşam bir Avrupa ülkesinde yaşamla eş değerdedir. Özelikle konaklama, yeme içme fiyatları oldukça yüksektir. Orada bulunan Türklerin yaşam koşulları ile bizim yaşam koşullarımız arasında dağlar kadar fark vardır. Buna orada yaşayan soydaşlarımızın memnuniyet göstermemeleri kabul edilebilir bir durum değildir. Kıbrıs’ta yaşayan herkesin artık haddini bilme zamanı gelmiştir. Kendileri için seve seve canını veren Türk milleti asla ikinci sınıf insan olarak muamele göremez. Bizler KKTC’nin açık ve net konuşuyorum sahipleriyiz.

Kıbrıs  önce Türk’leştirilmelidir.

Nasıl mı?

Kıbrıs’ın karayolları trafik akışı öncelikle Türkiye’deki gibi düzenlenmelidir. Sağdan direksiyonlu arabalar, yolun solundan gidiş-sağından geliş uygulaması hemen değiştirilerek işe başlanmalıdır. Her şeyini Türkiye’nin ekonomisinden alan Kıbrıs’ın Türkiye’de yaşamla eş değer uyarlanması çok önem arz etmektedir. Önerdiğim bu uygulama Kıbrıs’ın içişlerine karışmak gibi düşünülmemelidir. Kıbrıs savaşında şehit olan babasız ve yetim kalan insanlarımızın en azından o ülkeye gittiğinde buradaki gibi yaşam şeklini görmesi vicdanen rahatlık sağlar. Kıbrıs’ın ufacık bir sıkıntısında gözyaşı döken Türk milleti orada yaşayan soydaşlarımız tarafından artık üvey evlat muamelesi görmesi gerçekten şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır.

Kumar ve fuhuşun hız kesmeden devam ettiği Kıbrıs daha fazla kontrolden çıkmadan, Türk’leştirilip Türk gibi yaşam olması için bir şeyler yapmamızın zamanının geldiğini düşünüyorum. Ayrıca Kıbrıs, Türkiye’den giden birçok işadamının servetini kaybettiği bir ülke olmaktan çıkarılmalıdır.

 Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Faiz Sucuoğlu, bu yazdıklarıma fazlasıyla hak verecektir. Bahsettiğim konularla ilgili gerekli tedbirleri de almakta onların görevidir. Kıbrıs için gözünü kırpmadan şehit olan Atalarımızın mezarda kemiklerinin sızlamaması için gereken hemen yapılmalıdır.

KKTC’ye Ulaşım Çok Pahalı

Özelikle KKTC Ercan Hava Limanı’na sefer yapan uçaklar ulaşımın çok kısa olmasına rağmen fahiş fiyata uçmaktadır. 30 dakika süren uçuş 2 bin ila 3 bin lira arasında olması astronomik bir rakamdır. KKTC’ye giden feribot fiyatları ise, 400 liradır. Feribot fiyatları makul kabul edilebilir. Uçak fiyatları ise, resmen uçmaktadır. KKTC’ye sefer yapan uçak firmaları ile ilgili de bir önlem alınması gerekir. Adana-İstanbul’un 700 liraya uçulduğu bir yerde, Adana-Kıbrıs uçuşlarının 2 bin liradan başlaması çok yüksek fiyattır. Türkiye’de serbest piyasa ekonomisi uygulandığı için kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Ancak her şeyinde bir makul değeri var. Kıbrıs’a uygulanan uçak fiyatları piyasanın durumuna göre asla makul değildir. Bu konu ile ilgili de gereğinin yapılması istenmektedir.

Ziya demez
23.05.2022 21:59:33
Bahri abi seni tebrik ediyorum gerçek bir osmaniyeli gerçek bir vatanseversin mükemmel kaleme almışsın Kıbrıs'ı

  • Perşembe 23.2 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli