Bahri Çolpan


Lider Partisi Olmak

Lider Partisi Olmak


Merhaba çok değerli okurlar,

Geçtiğimiz günlerde yapılan Ak Parti 7. Olağan kongresinde, Osmaniye’den mevcut milletvekillerinin bir tanesi ve eski Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeliğine girebilir diye bekledik.

Tam hayal kırıklığına uğradığımızı düşünürken, kendisi Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nden olan ancak İstanbul’da avukatlık yapan ve zaman zaman tv’lerde gördüğümüz hemşehrimiz Avukat Derya Yanık, Ak Parti 7. Olağan kongresinde, Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeliğine seçildi.

Ak Parti Lider Partisi olduğundan Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ne derse o oluyor. Erdoğan, Ak Parti kurulduğundan bu yana takım arkadaşlarını kendisi seçiyor. Siyaseten bu yöntem bir çok kesime göre, değişik bulunsa da, Erdoğan bu yöntemden asla vaz geçmiyor. 19 yıldan bu yana Ak Parti’nin başarısında bu yöntemin önemli bir faktör olduğunu da söylesek yanılmış olmayız.

Hemşehrimiz Avukat Derya Yanık’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.  

Derya Yanık kimdir?

1972 yılında Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde doğdu. İlköğrenimini Kadirli’de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu’na bağlı olarak Avukatlık Stajını tamamladı. Aynı tarihten bu yana serbest avukat olarak çalışmaktadır.

İnsan hakları, aile hukuku, çocuk ve kadın hakları alanlarıyla ilgili pek çok sivil toplum çalışmasında yer aldı. Çeşitli basın-yayın organlarında muhtelif tarihlerde mesleki, edebi ve siyasi yazı ve çalışmaları yayınlanmış ve yayınlanmaktadır.

AK PARTİ İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olup 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AK PARTİ Grup Sözcülüğü görevlerini ifa etmiştir.

Öğrencilik yıllarından bu yana sivil toplum çalışmalarının içinde olan Yanık, Kadın ve Demokrasi Derneği’nin yanı sıra pek çok başkaca dernek ve vakıfta üye, yönetim kurulu üyesi ve istişare kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

 

İbrahim Çenet
26.03.2021 13:13:10
Bahri kardeş, bugün ki yazından bir paragrafı size aynen yazıyorum. Ak Parti Lider Partisi olduğundan Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ne derse o oluyor. Erdoğan, Ak Parti kurulduğundan bu yana takım arkadaşlarını kendisi seçiyor. Erdoğan bu yöntemden asla vaz geçmiyor. 19 yıldan bu yana Ak Parti’nin başarısında bu yöntemin önemli bir faktör olduğunu da söylesek yanılmış olmayız. Bahri kardeşim söylediğiniz ilk iki cümle aynen dediğiniz gibi ancak son cümle gerçekten doğrumu dersiniz. -- Ak parti lider partisi, Erdoğan ekibini 19 yıldır kendisi seçiyor. ...... AKP nin başarısının nedeni bu mudur. Dahası AKP başarılımıdır? Siyasi parti demek kollektif siyasi görüşlerle olur. Ayrıca siz gerçekten AKP nin başarılı olduğundan eminmisiniz. Bunu bilmek istedim. Yanıt verip vermemek sizin takdirinizde. İyi çalışmalar. Gaztenizin bir okuyucusu İbrahim Çenet.

  • Cuma 22.8 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.8 ° / 9.6 ° Güneşli