Bahri Çolpan


Metin Alper

Merhaba kıymetli okurlar, Sanıyorum 2000’li yıllardı. Ben O zaman Sabah Gazetesi’nde çalışıyordum. Telsizimden bir anons geçti ve Salı Pazarı yolu üzerindeki 8 katlı bir  binanın üzerinden , bir kişinin çocuğuyla beraber intihar girişimde bulundu bildirildi.


Merhaba kıymetli okurlar,

Sanıyorum 2000’li yıllardı. Ben O zaman Sabah Gazetesi’nde çalışıyordum. Telsizimden bir anons geçti,  Salı Pazarı yolu üzerindeki 8 katlı bir  binanın en üst  katından, bir kişinin çocuğuyla beraber intihar girişimde bulunduğu bildirildi.

Hemen fotoğraf makinemi kaptığım gibi olay yerinde soluğu aldım. İhbar doğruydu. Bir baba çocuğunu da kucağına almış aşağı atlamak istiyordu. Ben hemen 8 kata çıktım ve orada benim gibi genç bir tek yıldız komiser yardımcısı adamı ikna etmeye çalışıyordu. Bende komiser yardımcısı ile beraber adama yapma ne istiyorsan yapacağım diye yalvarmaya başladım. İşte o isim Adıyaman eski Emniyet Müdürü, yeni Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’di. Göreve yeni başlamıştı ve ilk olaya gidiyordu. 

Metin Alper ve bendeniz, 8 kattan atlamak isteyen şahsı iki koldan, yalvara yakara ikna ederek intihardan vaz geçirmeyi başardık.

Böyle başladı dostluğumuz. Hani  toplumda hep bir laf vardır.” Ayıdan post, polisten dost olmaz” derler ya. Bana göre kocaman bir yalan. Sen adam olursan polisten dostun kralı olur. Metin bey aslen Aksaray’lı, ancak ilk görev yeri Osmaniye olduğu için ve burada 10 yıla yakın görev yaptığı için bizim memleketimizi hayatta unutmaz. Sorsalar da bir tarafım kesinlikle  Osmaniye der. Osmaniye’de ise, Metin Alper’i seven çok büyük bir kitle var.

METİN ALPER’İN BAŞARI GRAFİĞİ

Metin Alper Müdürüm, Osmaniye’den Sivas’a tayin oldu ve bir süre Sivas’ta Trafik Şube Müdürü olarak başarı ile  görev yaptı. Sivas’ta kısa sürede kendini ispatladı ve  ardından İstanbul Trafik Şube Müdürlüğüne terfi etti. İstanbul’da da başarı grafiği yükselen Metin Müdürüm, ardından Adıyaman ilimize İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Adıyaman’da da 7’den 70’e herkesin sempatisini kazanan  Metin Alper, kentte adeta ilgi odağı olu verdi. Metin Alper’in başarı grafiğini gören İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu bey, son emniyet müdürleri kararnamesinde  Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünü layık gördü.

Trabzon çok hareketli bir yer ve orada emniyet müdürlüğü yapmakta o kadar kolay değil. Ancak kendisini yetiştirmiş ve çok başarılı bir yönetici olan Metin Alper Müdürümü Trabzon’dan soruşturuyorum, herkes memnuniyetini dile getiriyor.

Metin Alper Müdürüm çalışmaktan yılmayan ve  işine çok sadık olan bir  kişi olarak ben daha büyük yerlere geleceğine inanıyorum. 20 yıl önce tanığım Metin Alper Müdürüm seni iyi ki, tanımışım. Polisten dostun kralı olurmuş. Sen düzgün adam olursan polis senin her zaman dostundur. Osmaniye’den Trabzon’a binlerce selam olsun.

 

  • Cuma 22.8 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.8 ° / 9.6 ° Güneşli